ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Για να μην ακούγεται άσχημα το… δελτίο σίτισης… χρησιμοποίησαν το ξενικό food pass= στοιχείο επιβίωσης – market pass = φαγητό.

Πολιτική αθλιότητα και κερδοσκοπία από το ίδιο το κράτος.

Άλλοτε η προνοιακή πολιτική αφορούσε τους λίγους που είχαν πέσει σε μεγάλη ανάγκη. Τώρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης.

Είναι μια συνήθεια αλληλεγγύης σε ευάλωτους. Μια στρατηγική αστικής φιλανθρωπίας (λογική του επαίτη που αναζητά κρατικά κουπόνια) (Κουτί της Πανδώρας).

Αυξημένοι οι έμμεσοι φόροι και οι μεγάλοι φιλάνθρωποι που μοιράζουν άθλια κουπόνια σίτισης 22 ευρώ τον μήνα! 0,73 την ημέρα, που δεν φτάνουν ούτε για ένα κουλούρι. Φτου… Ντροπή!!!

Άκου να χειροκροτούν οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή (για τον χριστουγεννιάτικο μποναμά που θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο).

Είναι μια ακόμη προεκλογική προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, όπως το καλάθι του νοικοκυριού. Άλλο φτώχεια, άλλο αξιοπρέπεια… Ολόκληρη διαδικασία από το κινητό για 22 ευρώ τον μήνα. Εξευτελιστικά τερτίπια, χωρίς το ποθούμενο αποτέλεσμα. Και οι ερωτηθέντες στην TV πως τάχα είναι κάπως ευχαριστημένοι… οι ημέτεροι της Ν.Δ. (ΚΟΝΤΡΑ).

Αυγή: Πρέπει να υπερασπισθούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας από τον φυσικό και ηθικό εκφυλισμό. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί «αρχ… καπαμά» το Food pass και το καλάθι του νοικοκυριού. 0,73 ευρώ τη μέρα επίδομα κοροϊδίας.

Κ.Κ.Ε.: Η Κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα ακόμη pass = εμπαιγμός. Σταγόνα στον ωκεανό των ανατιμήσεων που προέρχονται από τη λαϊκή τσέπη, αφού η αφαίμαξή του, χρηματοδοτεί υπέρογκα κέρδη των καπιταλιστών.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Ασπιρίνη» για την ακρίβεια στην αποτυχία του πολυδιαφημισμένου πλην όμως τρύπιου καλαθιού του νοικοκυριού το Food pass. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο θαυματοποιός: πολλαπλασιάζει τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες.

ΜέΡΑ 25: Ντροπή το Food pass. Αισχροκέρδεια και το καλάθι του νοικοκυριού σε σούπερ μάρκετ. Οι πολίτες δεν τρώνε χόρτο.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ας προβληματιστούμε. Έρχονται εκλογές.