Ιστορικό το σημερινό (22/5) απόγευμα για τον Bianco Monte Δράμα 1986, ο οποίος έφτασε στην υψηλότερη διάκριση της παρουσίας του στο χαντμπολικό γίγνεσθαι, εξασφαλίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική σαιζόν. Μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς καν να αγωνιστεί! Βέβαια, χρειάστηκε σταθερή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μεγάλες εμφανίσεις και νίκες που έφεραν την ομάδα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Στο final four του κυπέλλου Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται σήμερα (22/5) και αύριο (23/5) στην Κοζάνη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεπέρασαν στους ημιτελικούς τα εμπόδια του Διομήδη Άργους και του Φίλιππου Βέροιας αντίστοιχα και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την έξοδο στην Ευρώπη και της 4ης ομάδας στην κατάταξη της Handball Premier, καθώς οι δύο φιναλίστ του κυπέλλου θα λάβουν ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω του πρωταθλήματος. Έτσι, ο Bianco Monte Δράμα 1986, ο οποίος συνεχίζει στα play off μαζί με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Διομήδη Άργους, ανεξάρτητα τελικής κατάταξης και αποτελεσμάτων, θα αγωνιστεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τον Δραμινό σύλλογο και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη σπουδαία στιγμή για το Δραμινό χάντμπολ!

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Θεόδωρος Τογανίδης δήλωσε στην ergasia-press.gr τα εξής:

Είμαι βαθύτατα συγκινημένος,ικανοποιημένος και ευτυχισμένος θα μπορούσα να πω, για τον άθλο που επιτεύχθηκε σε αυτή τη δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας.

Ευχαριστώ τους παίκτες, τον προπονητή, τους φιλάθλους και όλους όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα αυτό.

Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την πόλη μας και είμαι βέβαιος ότι η βοήθεια αυτή θα συνεχιστει απ’ όλους μας για να πάμε τη Δράμα ακόμα ψηλότερα.

Ένα μεγαλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.