Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουλίου 2018 η διοργάνωση Nevrokopi Trail 2018 που έλαβε χώρα στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι.

Με έκπληξη οι διοργανωτές διαπίστωσαν ότι αν και δεύτερη διοργάνωση, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και μάλιστα με αθλητές από μακρινά μέρη της Ελλάδας.

Σχεδόν 160 αθλητές όλων των ηλικιών πήραν μέρος στους δυο αγώνες. Ο καιρός ήταν καλός και όλα κύλησαν ομαλά με το Νευροκόπι να γεμίζει χαμόγελα.

Φέτος η διαδρομή των 13 χλμ. ενισχύθηκε με περισσότερα μονοπάτια απολαμβάνοντας έτσι τις ομορφιές της φύσης. Επίσης προστέθηκε και αγώνας 5 χλμ. σε ένα πανέμορφο δάσος δίνοντας την ευκαιρία σε νέους αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνα Trail.

Η ανιδιοτελής αφοσίωσης των εθελοντών με τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και στη φετινή διοργάνωση απέσπασε τα θετικότερα σχόλια. Επίσης σημαντικό και το έργο των φωτογράφων διότι με την δουλειά τους γίνεται γνωστή η διοργάνωση.

Να αναφέρουμε ότι οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ομάδα του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου «Nevrokopi Runners» και την υποστήριξη του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, πολυάριθμων χορηγών, του συλλόγου χειροσφαίρισης ΑΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 2005, του Δασαρχείου Κάτω Νευροκοπίου, του ΤΟΕΒ, της ομάδας 3on3 Bens, 4Ξ κ.α.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε ότι στους συμμετέχοντες παρευρέθηκαν και υπερμαραθωνοδρόμοι όπως ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο τρίτος νικητής των 265χλμ FROZEN PEAKS Θανάσης Στημονιάρης και ο πέμπτος Νίκος Βασλής πλέον μέλος της ομάδας Nevrokopi Runners. Επίσης οι Σπαρταθλητές Γιάννης Πολυχρονίδης, Γιάννης Τονγιαλίδης και Κώστας Ευκαρπίδης.

Ραντεβού του χρόνου με περισσότερες εκπλήξεις.

Οι πρώτοι τρείς στην Γενική Κατηγορία των 13 χλμ. είναι ο Άγγελος Αμανατίδης πρώτος, ο Παντελής Τσεβδάρης δεύτερος και ο Νικόλαος Θεοδωρίδης τρίτος.

Οι πρώτες τρείς στην Γενική Κατηγορία γυναικών των 13 χλμ. είναι η Μιλένα Βέλκοβα πρώτη, η Ευαγγελία Βακιπούλου δεύτερη και η Ματίνα Βαβατσιάνη τρίτη.

Οι πρώτοι τρείς στην Γενική Κατηγορία των 5 χλμ. είναι ο Νίκος Λαφτσίδης πρώτος, ο Παναγιώτης Γκρόζος δεύτερος και ο Ευάγγελος Χαλκίδης τρίτος.

Οι πρώτες τρείς στην Γενική Κατηγορία γυναικών των 5χλμ είναι η Μαρία Κοβάτση πρώτη, Ελένη Κασάπη δεύτερη και η Αγγελική Σοπιλίδου τρίτη.