Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου: Πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στον κάμπο των Κουδουνίων, όπου είχε συνάντηση με βαμβακοπαραγωγούς και έγινε μία καταγραφή των προβλημάτων και δρομολόγηση λύσεων.

Tρίτη 18 Οκτωβρίου: Έδωσε συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην Εκπομπή «Αυτοδιοίκηση» με την δημοσιογράφο Κλέλια Κοντογεώργη, στο Κανάλι της Βουλής, για θέματα αυτοδιοίκησης, πολιτισμού και του Νομού Δράμας.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου: Συντόνισε ως Πρόεδρος του οργάνου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας για την λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων που προέρχονται από Πλημμύρες και Χιονοπτώσεις-Παγετό. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εκπόνηση των απαραίτητων δράσεων, έργων και μέτρων πρόληψης, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος και οι επιπτώσεις που προέρχονται από πλημμύρες και χιονοπτώσεις-παγετό και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν προηγούμενου προγραμματισμού. Κατά τη συζήτηση, επισημάνθηκε η σημασία της ενημέρωσης του κοινού για την λήψη μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας και η ανάγκη κατάλληλης εκπαίδευσης των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: Παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Δράμας, στο Ισόγειο του Διοικητηρίου Δράμας, για τον ροζ Οκτώβριο, τον μήνα της πρόληψης και της ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού.

Παρευρέθηκε στην Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην μικρή δεξίωση, για τον Εορτασμό του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρευρέθηκε, στην Κομοτηνή, στην υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τους νόμιμους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών, δύο συμβάσεων για ένα έργο οδικής ασφάλειας και για ένα έργο αντιπλυμμηρικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το πρώτο έργο προβλέπει τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού 10, από τη διασταύρωση του Βώλακα μέχρι τη Μικροκλεισούρα, με την πραγματοποίηση ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων, την τοποθέτηση νέας σήμανσης και καινούργιων προστατευτικών στηθαίων σε τμήματα του δρόμου που παρουσιάζουν φθορές. Το δεύτερο έργο που συμβασιοποιήθηκε αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Μαυρολεύκης στο Δήμο Προσοτσάνης. Προβλέπει τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου Δοξάτου καθώς επίσης τη συντήρηση και την αποκατάσταση των αναχωμάτων και των σαρζανέτ που υπάρχουν κατά μήκος του σε μια απόσταση 3,4 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Μαυρολεύκης μέχρι την τάφρο του Νεροφράκτη.

Συμμετείχε, με τηλεδιάσκεψη, ως μέλος στην 42η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης

Σάββατο 22 Οκτωβρίου: Κατέθεσε στεφάνι και παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στην τελετή για την «Ημέρα Μνήμης Εκτελεσθέντων Κατοίκων Λευκογείων και ευρύτερης περιοχής Κ.Νευροκοπίου από τα Βουλγαρικά στρατεύματα Κατοχής το 1941», στο Eξωκλήσι του Αϊ-Γιώργη Λευκογείων Κ. Νευροκοπίου.

Την εβδομάδα αυτή, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και υπεύθυνος της διοργάνωσης, συντόνισε τις εκδηλώσεις του Περιφερειακού Φεστιβάλ “Via Egnatia 2022” της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, από τις 21 έως 23 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, παρευρέθηκε στην έναρξη του κύκλου ενημέρωσης πολιτών και σχολείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, με ειδικές ιστορικές αναφορές στη Via Egnatia, από το επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας. Ταυτόχρονα, υπήρχε ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης στα εκθέματα του μουσείου, με ψηλάφηση των ιστορικών εκθεμάτων και διανομή ενημερωτικού εντύπου για τη VIA EGNATIA, τυπωμένο σε γραφή Braille, για τους τυφλούς συμπολίτες μας.

Ακολούθησε Επετειακή Έκθεση «100 Χρόνια Μικρά Ασία», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στον Μουσειακό χώρο Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, στο Πάρκο των Γλυπτών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπου και διανεμήθηκε δωρεάν θεματικός πολιτιστικός οδηγός υπό τον τίτλο «Ο Ακριτικός Ελληνισμός της Καππαδοκίας».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη μουσική συναυλία από τους καθηγητές παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας, με τραγούδια του προσφυγικού ελληνισμού, έτσι όπως καταγράφεται στο ερευνητικό έργο της Δόμνας Σαμίου.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, πραγματοποιήθηκε η Θεατρική Παράσταση «Camp 22», με ζωντανή μουσική για εφήβους και ενήλικες. ήταν μία παραγωγή με επίκεντρο την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία του χθες και του σήμερα, μία ανθρώπινη ιστορία, σε οργάνωση παραγωγής Artika.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι, με δρόμο 10 χιλιομέτρων (Μαυρολεύκη-Καλαμπάκι), στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και απονομή επάθλων στους νικητές του αγώνα και ενθύματα στους συμμετέχοντες, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμπακίου.