Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 έως και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων, κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν το Σωματείο.

Συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Δράμας, με τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κύρτση και τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβολίου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, όπου συζητήθηκαν προβλήματα του κλάδου και θέματα λειτουργίας της τοπικής αγοράς.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου: Παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή του στο Τακτικό Συνέδριο Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Ο κ. Παπαεμμανουήλ υπογράμμισε: «Χρειάζονται περισσότερες θεσμικές παρεμβάσεις από την κεντρική κυβέρνηση και περισσότερα και ευκολότερα στη χρήση τους χρηματοδοτικά εργαλεία., καθώς και άμεσες λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού».

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: Είχε συνάντηση ουσίας, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Δράμας, με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωφών Ν. Δράμας, όπου συζητήθηκαν θέματα προσβασιμότητας των κωφάλαλων και ατόμων με αναπηρία.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου: Συναντήθηκε, μετά από αίτημά του, με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κ. Σοφία Κογκαλίδου, όπου συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα δεσποζόμενα ιπποειδή στην περιοχή της Μικρόπολης και της Γραμμένης Δράμας. Παρόντες στη συνάντηση ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μικρόπολης κ. Δαβίδ Αβραάμ και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επισκέφτηκε μαζί με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας, καθώς και άλλες σχολικές μονάδες της Π.Ε. Δράμας.

Το θέμα της συγκεκριμένης ημέρας είναι η «πλήρης συμμετοχή και ισότητα», η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικό – οικονομική ανάπτυξη. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας εργάζεται συστηματικά, ώστε να μειωθούν και να μηδενιστούν λανθασμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις και αρνητικές στάσεις απέναντι στην αναπηρία. Στόχος είναι να καλλιεργηθούν δεξιότητες ενσυναίσθησης, κοινωνικής συνείδησης και αίσθημα συλλογικής ευθύνης.

Συμμετείχε στην 49η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Α.Μ.Θ., μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου εγκρίθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Π.Ε. Δράμας.

Παρευρέθηκε στην εξαίρετη συναυλία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Συνθέτη Μαέστρου και Παιδαγωγού Άλκη Μπαλτά, για το τεράστιο έργο και την προσφορά του στη μουσική ζωή της χώρας μας. Τη συναυλία – εκδήλωση επιμελήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, κ. Καμπάνης Σαμαράς. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δράμας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου: Παρευρέθηκε στην τελετή υποδοχής Εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS», που πραγματοποιεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, στο Μαρμάρινο Σπίτι, στην Αγία Βαρβάρα.

Παρευρέθηκε στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας και προστάτιδα του Πυροβολικού μας και κατάθεση αυτών στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Η πομπή πέρασε από τις οδούς: Αγία Βαρβάρα, Γ. Σταύρου, Θ. Αθανασιάδη, Εθνικής Αμύνης, Πλ. Ελευθερίας και κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Παρέστη στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Στη συνέχεια μοιράστηκε το πατροπαράδοτο γλύκισμα «Βαρβάρα», που ετοιμάστηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας και από δασκάλους και μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου: Παρευρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου εψάλλει και ο Όρθρος.

 

Συμμετείχε μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, στην προσφορά της παραδοσιακής «Βαρβάρας» σε όλους τους επισκέπτες στο χώρο της Ονειρούπολης.

Παρευρέθηκε στην Δοξολογία για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο «ΦΩΣΤΗΡΙΔΗ».

Απηύθυνε χαιρετισμό στην Τελετή Έναρξης της Ονειρούπολης, που διοργανώνει για 19η χρονιά ο Δήμος Δράμας. Για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε και η Αντιπεριφέρεια Δράμας ως συνδιοργανώτρια.