Ανάμεσα στα νέα 10 ονόματα υποψηφίων Ευρωβουλευτών που θα παρουσιαστούν σήμερα από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιλαμβάνεται και η δικηγόρος κ. Ανδρούλα Παράσχου, η οποία έχει καταγωγή από τη Δράμα.

Βιογραφικό Ανδρούλας Παράσχου

Η Ανδρούλα (Άντρη) Παράσχου είναι 28 ετών και έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, στο χωριό Ξηροπόταμος ενώ κατάγεται από τα ιστορικά χωριά της Κύπρου, την Ανάγυια και το Επισκοπειό, της επαρχίας Λευκωσίας.

Προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών του Γεωργίου Παράσχου, τέως Αντιδημάρχου Δράμας, και της Αλεξάνδρας Ορφανίδου, η αδερφή της είναι δασκάλα, η ίδια ωστόσο επέλεξε τη Νομική.

Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετά την αποφοίτησή της ολοκλήρωσε την άσκησή της στην Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά.

Από το 2021 είναι δικηγόρος και η νεότερη εταίρος στη δικηγορική εταιρία «Θοδωρής Καραγιάννης και Συνεργάτες» με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, έχει φοιτήσει στο αγγλόφωνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφυγικού δικαίου («Master in Human Rights and Migration Studies»).

Λόγω της εξειδίκευσής της, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και με τον τομέα της παιδικής προστασίας.

Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια είχε έντονη πολιτική ενασχόληση. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Οργάνωσης και Υπεύθυνη Τμήματος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 2015, έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή και έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στο συντονιστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ως Υπεύθυνη Οργανωτικού και στο παρόν ως Υπεύθυνη Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.