ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Γ. ΨΑΡΡΑ ΣΤΗΝ 15η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

  • «Είμαστε πεπεισμένοι ότι και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επισκεφτούν την Ονειρούπολη»

 

 

Συνέντευξη τύπου για την 15η Ονειρούπολη, η οποία θα διεξαχθεί στη Δράμα από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου 2019, παραχώρησαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της για να ταξιδέψει πρώτα από όλα όλα τα παιδιά στον μαγικό της κόσμο. Έναν κόσμο με χαμόγελα, έναν κόσμο με πολλές δράσεις, όπου μέσα από τις περίπου 30 ημέρες δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε καλύτερες ημέρες, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον που ζούμε όλοι μας. Φέτος, λοιπόν, μας περιμένουν πάρα πολλές εκπλήξεις και μάλιστα μέσα από αυτό το θεσμό στέλνουμε και μηνύματα εθελοντισμού, αλλά και προσφοράς. Και το σημαντικό σε αυτή την Ονειρούπολη είναι και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση: Στηρίζουμε τους ανθρώπους με καρκίνο. Η προσπάθεια της δράσης του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας να συναντήσει την Ελπίδα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο της κ. Βαρδινογιάννη και να στείλουμε μια μεγάλη αγκαλιά σε όλα τα παιδιά που έχουν την ανάγκη και περνούν δύσκολες μέρες. Μέσα από αυτό μήνυμα θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια των Δραμινών για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας, στηρίζοντας έτσι πάρα πολλούς Δραμινούς που καθημερινά παίρνουν το δικό τους γολγοθά».

Ο κ. Μαμσάκος κάλεσε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να παραβρεθούν στην εκδήλωση, η οποία ξεκινάει στις 4 Δεκεμβρίου και λήγει στις 2 Ιανουαρίου 2019, προσθέτοντας: «Η Δράμα και η πόλη μας θα γεμίσει χαμόγελα, αισιοδοξία και θα δώσει ένα διαφορετικό μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ετοιμαστείτε για μοναδικές συγκινήσεις!».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς σημείωσε: «Η 15η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της για τους επισκέπτες της στις 4 Δεκεμβρίου και λήγει στις 2 Ιανουαρίου 2019. Στις 4 Δεκεμβρίου, όπου η Ονειρούπολη θα είναι επισκέψιμη το πρωί, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας θα προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα βαρβάρα στους επισκέπτες της και στις 18.00 το απόγευμα θα εμφανιστεί η γνωστή καλλιτέχνης Ελευθερία Ελευθερίου. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους και στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το γνωστό καλλιτέχνης Κώστα Μαρτάκη».

Αναφερόμενος στις δράσεις της Ονειρούπολης, αλλά και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο κ. Ψαρράς τόνισε: «Και φέτος έχουμε τη χαρά να έχουμε στο πρόγραμμα πληθώρα πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων, που θα μας παρουσιάσουν επί σκηνής παραδοσιακούς χορούς και δράσεις. Φέτος οι δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για τους μεγάλους, είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο ποιοτικές. Έχουμε την Μαγική Διαδρομή, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργοστάσιο Καραμέλας & Ζαχαρωτών, το οποίο αποτελείται από 4 ξεχωριστά Εργαστήρια, το Εργαστήρι καραμέλας, το Ζαχαροπλαστείο μοριακής ξωτικοκουζίνας, το Μουσείο γεύσεων, τη Ζωγραφική προσώπου με καραμελοχρώματα, το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας, τον παιχνιδότοπο της Playmobil, το σπίτι του παραμυθιού και του σινεμά, το ταχυδρομείο των ξωτικών και την Μαγική Σκηνή. Πληθώρα συναυλιών από γνωστούς καλλιτέχνες πανελλήνιας εμβέλειας θα φιλοξενηθούν στη σκηνή της Ονειρούπολης, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα αναλυτικά για αυτές τις συναυλίες έχει ως εξής: στις 4 Δεκεμβρίου στις 18.00 η Ελευθερία Ελευθερίου, στις 7 Δεκεμβρίου στις 19.30 ο Κώστας Μαρτάκης, στις 12 Δεκεμβρίου στις 19.30 ο Κωνσταντίνος Νάζης, στις 18 Δεκεμβρίου στις 19.30 η Ειρήνη Παπαδοπούλου, τις 21 Δεκεμβρίου στις 19.30 οι REC, 23 Δεκεμβρίου στις 19.30 η Ρένα Μόρφη και στις 30 Δεκεμβρίου στις 19.30 οι Μπλε».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ ευχαρίστησε «για την αρωγή και στήριξη της φετινής διοργάνωσης» τους εξής: «τον Όμιλο Cosmote, τα σούπερ μάρκετ Γουντσίδης, τον Όμιλο 3Ε, την Amita Fun, τα νερά Αύρα, τα σνακ Tsakiris Chips, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τα καταστήματα Artesio Store, τα έπιπλα Idea, τα πολυκατάστημα ηλεκτρικών συσκευών Mega Euronics Χρηστίδης, τα ελληνικά χρώματα Vitex, το τεχνικό πολυκατάστημα Χιλιώτης, το πρατήριο υγρών καυσίμων Διογένης, το ηλεκτρονικό κατάστημα Gadget-Shop.gr, το κατάστημα ειδών υγιεινής Κύρτσης, τα καταστήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Γατίδης Fresh».

«Πρέπει να τονίσουμε ότι ήδη τα ξενοδοχεία μας, από ότι μας έχουν ενημερώσει οι ξενοδόχοι, είναι σε πολύ καλή πληρότητα, αγγίζει το 100%» επεσήμανε ο κ. Ψαρράς και πρόσθεσε: «Καλούμε όλους τους επισκέπτες και των γύρω περιοχών να έρθουν στην Ονειρούπολη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επισκεφτούν την Ονειρούπολη».