Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με θέμα «Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας», κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Δράμας, με την με αρ. πρωτ. 194/28-3-2023 επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, τονίζει την αναγκαιότητα στελέχωσης του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με γιατρό Παθολόγο-Διαβητολόγο και την άμεση επαναλειτουργία του.

Όπως επισημαίνεται, στον Νομό Δράμας νοσούν πέραν των δέκα χιλιάδων (10.000) διαβητικά άτομα και οι ασθενείς αυτοί, από τη στιγμή που έχει σταματήσει η λειτουργία του διαβητολογικού ιατρείου, παραμένουν χωρίς δημόσια ιατρική παρακολούθηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία σοβαρή και δύσκολη χρόνια πάθηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος σοβαρών και επίπονων επιπλοκών. Η αντιμετώπισή της απαιτεί καθημερινή ιατρική παρακολούθηση, ώστε ο ασθενής να μπορεί να ελέγχει κατά τη διάρκεια της ημέρας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του, προκειμένου να αποφευχθούν οι υπογλυκαιμίες και οι υπεργλυκαιμίες, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και έλεγχος της καθημερινής διατροφής και της σωματικής άσκησης των ασθενών.

Σας επισυνάπτω την επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Δράμας, ζητώντας να τη λάβετε σοβαρά υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να τοποθετηθεί ιατρός Παθολόγος-Διαβητολόγος και να επαναλειτουργήσει το Διαβητολογικό Ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.