Σε ανακοίνωση του Δήμου Δοξάτου, σχετικά με τη 2η Συνάντηση Χορωδιών, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, αναφέρονται τα εξής:

Οι χορωδίες του Δήμου μας πλημμύρισαν με μουσικά αρώματα τις καρδιές μας. Η επιτυχημένη εκδήλωση ικανοποίησε, άρεσε και έδωσε χαρά σε όλους τους ακροατές/θεατές. «Ξύπνησε» αναμνήσεις σε αρκετούς που βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια στην αίθουσα του αγαπημένου τους σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τις συμμετέχουσες Χορωδίες (Χορωδές, χορωδούς, χοράρχες, μουσικούς).

Ευχαριστούμε όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως και τις διευθύνσεις, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων για τη βοήθειά τους.

Ο εθελοντισμός θριαμβεύει στα πολιτιστικά και μουσικά τεκταινόμενα της δημοτικής μας ζωής. Τα μέλη των συλλόγων και των σωματείων τον καλλιεργούν και τον προωθούν. Φροντίζουν, τηρούν, συντηρούν και διαδίδουν την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας. Τους συγχαίρουμε.

Είναι ελπιδοφόρο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα η συμμετοχή των μαθητικών χορωδιών. Των Δημοτικών Σχολείων: 1ου Δ.Σ. Αγίου Αθανασίου και Δ.Σ. Δοξάτου, γιατί θα πάρουν τη σκυτάλη από τους αρχαιότερους για να συνεχίσουν.

Επίσης θέλουμε να αναφερθούμε στην άστοχη παρατήρηση συμμετέχοντα στην εκδήλωση, σχετικά με την καταλληλότητα της αίθουσας. Η αίθουσα αυτή για πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιείτο λόγω έλλειψης κατάλληλης υποδομής (κτηριακά, οπτικοακουστικά, λειτουργικά, εξοπλισμού). Η νυν Δημοτική Αρχή σε σύντομο χρονικό διάστημα φρόντισε να γίνει κατάλληλη προς χρήση. Επίσης είναι γνωστό και συμβαίνει, ότι σε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, συνήθως υπάρχει πρόβλημα έλλειψης χώρου.

Ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό σε όλους.