Τον Δήμο Παρανεστίου επισκέφτηκε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος.

Σε σχετική ανάρτηση του Δήμου Παρανεστίου αναφέρονται τα εξής:

Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στον Δήμο μας τον νέο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο.

Μια επίσκεψη που μας τιμά ιδιαίτερα και αποτελεί ευλογία για τους κατοίκους του ακριτικού μας Δήμου.

Το ενδιαφέρον του Σεπτού μας Ιεράρχη για τον Ιερό κλήρο της περιοχής μας, αλλά και για τη μοναδική Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πρασινάδα, ενδυναμώνει την πεποίθησή μας, πως σύντομα θα δούμε να ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες πιστούς από κάθε γωνιά της γης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλουμε, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη Διοίκησης του Δήμου μας, πέρα από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, είναι και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας, με στόχο τη μετατροπή του σε πόλο έλξης σε τουριστικό και θρησκευτικό επίπεδο.

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, λίγο έξω από την Πρασινάδα, χτισμένη πάνω στον Ιερό βράχο της, ανεγέρθη πάνω στα χαλάσματα ενός Βυζαντινού Μοναστηριού, που βρισκόταν θαμμένο εκεί επί 8 αιώνες. Να σημειωθεί ότι κατά την ανέγερση του βρέθηκαν λείψανα Αγίων, που μαρτύρησαν από τους Σταυροφόρους το 1204 μ.Χ. κατά την 4η Σταυροφορία.

Το ενδιαφέρον του Σεβάσμιου Ιεράρχη μας, για τα «Μετέωρα» του Παρανεστίου, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την εκπλήρωση κάθε στόχου και επιθυμίας μας προς όφελος της Χριστιανοσύνης και του τόπου μας.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και δηλώνουμε «παρών» σε κάθε ενέργεια που θα επιφέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα.