Είναι γνωστό ότι ο μήνας Νοέμβριος είναι, εκτός των άλλων, αφιερωμένος στην καταπολέμηση του διαβήτη, αφού η παγκόσμια ημέρα για τον Διαβήτη εορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου.

Ένας από τους πυλώνες δράσεων των Lions παγκοσμίως είναι η ενημέρωση του κόσμου για την αντιμετώπιση της ύπουλης αυτής ασθένειας.

Η λέσχη Lions Δράμας για άλλη μια χρονιά πήρε μέρος στο πρόγραμμα αυτό και για να εκμεταλλευτούν τις ανοιξιάτικες ημέρες που ζούμε, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου μία εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, που είχε σαν γενικό σύνθημα «Επιλέγω τη ζωή – μαθαίνω για τον σακχαρώδη διαβήτη»

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τις εθελόντριες του Ε.Ε., οι οποίες έκαναν μετρήσεις σακχάρου στους συμπολίτες μας.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αξιολογούσαν οι γιατροί της πόλης μας κ.κ. Κοσμίδης Δημήτριος και Κωνσταντίνος Βολιώτης, οι οποίοι έδιδαν τις αρμόζουσες υποδείξεις και οδηγίες σε όσους είχαν βρεθεί με υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Φυσικά οι μετρήσεις έγιναν εντελώς δωρεάν, ενώ το κατάστημα «Χρυσός Μύλος» προσέφερε αλμυρά στους περίπου 200 συμπολίτες μας που μέτρησαν το σάκχαρό τους και θέλησαν να μάθουν εάν είχαν κάποιο πρόβλημα.