Σε ανακοίνωση του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας» στις 8 Φεβρουαρίου γιόρτασε πέντε χρόνια διαρκούς παρουσίας και δράσης με εθελοντικές πράξεις καλοσύνης, αλληλεγγύης και προσφοράς. Με αφορμή αυτήν την επέτειο οι εθελοντές και εθελόντριες του «Τοίχου της Καλοσύνης» διοργάνωσαν την πρωτότυπη δράση «Μοίρασε αγάπη» μοιράζοντας 5000 χειροποίητα τριαντάφυλλα σε 5000 αυτοκίνητα με στόχο να παρακινήσουν τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε μια αλυσίδα αγάπης. Με τον συμβολικό αυτόν τρόπο γιορτάσαμε μαζί σας 5 χρόνια «αθόρυβης» προσφοράς, 5 χρόνια εθελοντικών δράσεων, 5 χρόνια ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης! 

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τα συγκινητικά σας μηνύματα, για τη θερμή ανταπόκριση στη δράση μας, για το ότι μοιραστήκατε μαζί μας τις εμπειρίες σας. Αισθανόμαστε ειλικρινά ότι λάβαμε τα καλύτερα δώρα γενεθλίων: δώρα αγάπης, ανθρωπιάς, καλοσύνης. Σας ευχαριστούμε που επιβεβαιώσατε ότι η καλοσύνη έχει τη «μαγική» ιδιότητα να μεταδίδεται και να πολλαπλασιάζεται!

Επιπλέον το «Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» συνεχίζει δυναμικά και τη νέα χρονιά τη διοργάνωση ενός κύκλου διαδικτυακών διαδραστικών συναντήσεων με τίτλο «Τοιχοθεραπεία: με μια καρδιά… στις Κυριακές του Τοίχου».

Την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 7 Φεβρουαρίου 2021, ο «Τοίχος της Καλοσύνης» πραγματοποίησε τη «Τοιχοθεραπεία» με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον Covid-19» με ομιλητή τον κο Χρυσόστομο Αστεριάδη, Γενικό/Οικογενειακό Ιατρό και Διδάκτορα του Α.Π.Θ., όπου συζητήθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, καθώς χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε είναι η φρενήρης μετάδοση πληροφοριών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ένατη κατά σειρά «Τοιχοθεραπεία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στις 18:00 με θέμα: «Έχεις-δεν έχεις σχέση, έλα να τοιχοθεραπευτείς» με ομιλήτριες την κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια και την κα Μαρία Φούντα, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας- Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια. Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συναντιόμαστε διαδικτυακά, για να μιλήσουμε για ανθρώπινες σχέσεις υπαρκτές αλλά και… ανύπαρκτες και για να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε εντός είτε εκτός μιας σχέσης.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι «Τοιχοθεραπείες» είναι ανοιχτές διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις με ελεύθερη συμμετοχή που θα γίνονται στις 18:00 με 20:00 κάθε Κυριακή απόγευμα. Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται διαφορετικό θέμα από διαφορετικό ειδικό επιστήμονα και θα υπάρχει η δυνατότητα ανοιχτής συμμετοχής, για να μπορέσουν όλες κι όλοι να παρακολουθήσουν κι, αν επιθυμούν, να εκφράσουν ελεύθερα σκέψεις, ερωτήσεις, προβληματισμούς κι ανησυχίες. Οι συναντήσεις θα γίνονται δωρεάν μέσω της σύνδεσης στην παρακάτω διαδικτυακή πλατφόρμα: https://us02web.zoom.us/j/85321841897?pwd=eGwvVEhHQkVvaGk4bzdORHRyRUUvUT09 Meeting ID: 853 2184 1897 Passcode: 030634

Το πρόγραμμα των κυριακάτικων διαδικτυακών συναντήσεων θα αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα: Facebook: @toixoskalosynhsdrama, Instagram: @toixoskalosynhs_drama.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε ακόμα μια κυριακάτικη απογευματινή συνάντηση του «Τοίχου», για να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα, για να ενημερωθούμε και για να συζητήσουμε ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο, τις ανθρώπινες σχέσεις. 

Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά στο διαδικτυακό μας ραντεβού για… ομαδική Τοιχοθεραπεία.

Εξάλλου, πολλοί τοίχοι φτιάχτηκαν για να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά ΑΥΤΟΣ ήρθε για να τους ενώσει…

 

Με εκτίμηση,

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας