Εδώ και λίγη ώρα είναι εκτός το Taxisnet, με φορολογούμενους και φοροτεχνικούς να μην μπορούν να ολοκληρώσουν συναλλαγές με την εφορία, την ώρα που λήγουν προθεσμίες.

taxisnet9585

Ανοίγει το Taxiset για τις φορολογικές δηλώσεις 2022

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να ανοίξει η πλατφόρμα στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το εισόδημα του 2021.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα υψηλός καθώς φέτος έχουν αυξηθεί οι κωδικοί που οι φορολογούμενοι θα βρίσκουν προσυμπληρωμένους. Από φέτος στους προσυμπληρωμένους κωδικούς οι φορολογούμενοι θα βρίσκουν και τα εισοδήματα από τα ενοίκια ακινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτημα παραμένει αν οι υπηρεσίες θα καταφέρουν να είναι προσυμπληρωμένες και οι δηλώσεις ΦΠΑ.

Οι λογιστές επισημαίνουν ότι για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, θα πρέπει να είναι λειτουργικό από την πρώτη ημέρα, δηλαδή να είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι εφαρμογές και προσυμπληρωμένοι όλοι οι απαραίτητοι κωδικοί.

Όπως εξηγούν η επιτυχία του νέου χρονοδιαγράμματος για την πληρωμή των δόσεων θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του συστήματος από την πρώτη μέρα. Πλέον οι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι αυξάνονται σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Το σχέδιο προβλέπει η πρώτης δόση να πληρωθεί τον Ιούλιο και η τελευταία δόση τον Φεβρουάριο. Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να σταματήσει το φαινόμενο της συσσώρευσης των περισσότερων.

Πηγή: dikaiologitika.gr