ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 ο Βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος κ. Μάκης Βορίδης. Κατά την παρουσία του στη Δράμα, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Βορίδης παραβρέθηκε στην κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Δράμας, συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας της Ν.Δ. και τους Προέδρους των ΔΗΜ.Τ.Ο. του κόμματος και το βράδυ συμμετείχε σε εκδήλωση της νεολαίας της Ν.Δ. Δράμας στο καφέ «Ελευθερία». Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. συνάντησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας και συνάντησε στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Στη σειρά επαφών και επισκέψεών του σε τοπικούς φορείς ο κ. Βορίδης συνοδευόταν από τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Δράμας κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο. Η παρουσία του Βουλευτή Αττικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Δράμα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του και την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (λεπτομέρειες στις επόμενες σελίδες).

 

Συνάντηση του Μ. Βορίδη με τον Σεβασμιώτατο Δράμας κ. Παύλο

 

 

Η συνάντηση του Βουλευτή Αττικής κ. Μάκη Βορίδη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο διήρκεσε περίπου 1 ώρα, ενώ παρών σε αυτήν ήταν ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης. Μάλιστα, μετά το τέλος της συνάντησης ο Μητροπολίτης Δράμας ξενάγησε τον κ. Βορίδη στη νέα αίθουσα ομιλιών της Ιεράς Μητρόπολης, δίπλα από το Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βορίδη, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας συμπεριέλαβε και την Ιερά Μητρόπολη. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και ο Μητροπολίτης είχε τη δυνατότητα να του μεταφέρει αυτό που προσλαμβάνει από το ποίμνιό του για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία». Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος Δράμας ανέφερε ότι «δείξαμε την αίθουσα ομιλιών ης Ιεράς Μητροπόλεως που πρόσφατα έχει αποπερατωθεί. Υπολείπονται κάποιες μικρές εξωτερικές εργασίες για να τεθεί σε λειτουργία».

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Βορίδης επεσήμανε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Σεβασμιώτατο, να μιλήσουμε για μια σειρά ζητημάτων τα οποία αφορούν και την Μητρόπολη, αλλά και ευρύτερα τα μεγάλα θέματα, τα οποία απασχολούν αυτή την περίοδο τον τόπο μας. Νομίζω ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Φεύγω έχοντας μια ατζέντα θεμάτων που απασχολούν την Μητρόπολη, αλλά νομίζω ευρύτερα τη Δράμα και είναι και πράγματα τα οποία θα πρέπει να τα θέσουμε και να τα βάλουμε σε προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον».

Απαντώντας σε ερώτηση αν κατά τη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Διαπιστώσαμε τη συναντίληψή μας στα ζητήματα αυτά αλλά επίσης τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα θέματα των κειμηλίων της Εικοσιφοίνισσας, άρα έχουμε μια σειρά ζητημάτων. Βέβαια είχα τη χαρά να επισκεφτώ και αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο έγινε και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ χρήσιμο για την Μητρόπολη, αυτή η μεγάλη αίθουσα η οποία είναι πολύ σύγχρονη και είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο για την Μητρόπολη και την περιοχή».

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Δράμας ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Κυριαζίδη, σημείωσε: «Να εκφράσω και τις ευχαριστίες μας στον τοπικό Βουλευτή, ο οποίος πάντοτε είναι συναντιλήπτωρ στα θέματα αυτά, τα οποία απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη Δράμας». απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη Δράμας».  

Ο κ. Κυριαζίδης, στις δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε: «Ήταν μια καλή και θετική συγκυρία, όχι μόνο για το εθνικό ζήτημα, αλλά και για άλλα ζητήματα, τα οποία εκκρεμούν στον τόπο μας, εκκρεμούν στην Μητρόπολη μας και χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια και βεβαίως η πίεσή μας προς τον κ. Βορίδη, επειδή έχει την ευθύνη ως Τομεάρχης Εσωτερικών, και τα ζητήματα τα συγκεκριμένα. Θα τον πιέσουμε και στη συνέχεια κι αυτά που δεσμεύτηκε σήμερα εδώ με έναν τρόπο, πράγματι να δρομολογούνται και να υλοποιούνται ταυτοχρόνως. Και ζητήματα βεβαίως που έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια, περιμένουμε και τη συνδρομή της Περιφέρειας σε ανοιχτά ζητήματα προς την Μητρόπολη, προς την Εκκλησία και πιστεύω ότι θα ακουστούμε επιτέλους για το αυτονόητο πολλές φορές. Νομίζω ότι η προσπάθεια αυτή φέρει κάποιους καρπούς, αλλά θέλουμε να τους δούμε στο σύνολό τους».