Στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ)”

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ως είθισται άλλωστε”.

Υπενθυμίζεται ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

-200 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

Τα SOS που πρέπει να γνωρίζετε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τα εξής:

Α. Πώς θα καταβληθεί

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε πρόσφατα στον ΣΚΑΙ παραδείγματα σχετικά με την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Όπως είπε ” μια τυπική ελληνική οικογένεια με δύο παιδιά η οποία παίρνει 400 ευρώ Eλάχιστο Eγγυημένο Εισόδημα θα πάρει 800 ευρώ για τον μήνα Δεκέμβριο. Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο είναι στοχευμένο για τους πλέον ευάλωτους .Την μία διπλή δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος την παίρνουν 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι, ενώ την κανονική θα την λάβουν την τελευταία εργάσιμη όπως συνήθως “.

Β. Ο νέες κατηγορίες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πρόσφατα ότι στην λίστα με τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έχουν προστεθεί και πιο ευάλωτοι πολίτες, δηλαδή άστεγοι και κακοποιημένες γυναίκες που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

 

Πηγή: enikonomia.gr