Στα 56 του, η ασθένειά του εξελίχθηκε ραγδαία, αλλά ανεξαρτήτως της πορείας της κατάστασης της υγείας του, η Lisa παραμένει σταθερά στο πλευρό του, διότι ακόμη κι αν δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομά της, ξέρει ότι την αγαπά και τον αγαπά

H αγάπη είναι κάτι υπέροχο ακόμη και αν το ζεις για δεύτερη φορά, αλλά είναι ακόμη πιο σπουδαίο αν έχεις ξεχάσει την πρώτη. Για τον Peter Marshall, o οποίος πάσχει από Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο, το να ξεχάσει το παρελθόν του, τού έδωσε την ευκαιρία να ερωτευτεί ξανά τη σύζυγό του Lisa και να της ζητήσει να τον παντρευτεί ξανά.

Ο Peter και η Lisa ήταν παντρεμένοι για 12 χρόνια. Στα 56 του, η ασθένειά του εξελίχθηκε ραγδαία, αλλά ανεξαρτήτως της πορείας της κατάστασης της υγείας του, η Lisa παραμένει σταθερά στο πλευρό του, διότι ακόμη κι αν δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομά της, ξέρει ότι την αγαπά και τον αγαπά. «Δεν γνωρίζει ότι είμαι η σύζυγός του, είμαι απλά το αγαπημένο του άτομο», δήλωσε η Lisa στο NBC News 4 New York. «Δεν χρειάζεται να έχω “ετικέτα”, δεν χρειάζομαι συγκεκριμένο όνομα γιατί οι καρδιές μας επικοινωνούν».

Η έμπνευση του Peter

Toν περασμένο χειμώνα, καθώς το ζευγάρι από το Κονέκτικατ ήταν στον καναπέ και παρακολουθούσε έναν γάμο στην τηλεόραση, ο Peter είχε μια έμπνευση. Μη αντιλαμβανόμενος ότι είναι ήδη παντρεμένος με την Lisa, της έκανε πρόταση γάμου και εκείνη έκπληκτη δέχτηκε με χαρά. Έτσι ορίστηκε η ημερομηνία γάμου. Οι προμηθευτές γνωρίζοντας ότι η κόρη της Lisa διοργανώνει εκδηλώσεις, παρείχαν τα πάντα εντελώς δωρεάν ώστε η ημέρα αυτή να είναι αξέχαστη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκινητικής τελετής, o Peter έλαμπε από χαρά κοιτώντας τη σύζυγό του συγκινημένος. Η Lisa του χαμογελούσε καθώς εκφωνούσε τους γαμήλιους όρκους. «Ήταν υπέροχα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια καλύτερη ημέρα. Ήταν τόσο μαγικά», είπε η Lisa στο NBC. «Δεν θυμάμαι να τον έχω δει ποτέ τόσο χαρούμενο… είμαι η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο. Το έζησα δύο φορές».

Αν και η τελετή έγινε μερικούς μήνες πριν, ο Peter δεν έχει αναμνήσεις του γεγονότος, αλλά αυτό που δεν έχει ξεχάσει είναι η γυναίκα που δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από το πλευρό του, εκείνη που αγαπά και τον αγαπά το ίδιο δυνατά – και όταν οι καρδιές είναι πραγματικά ενωμένες, τότε αρκεί απλά και μόνο να θυμάσαι την αγάπη.

Πηγή: ethnos.gr