Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από τον Βουλευτή κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, τον πρώην Βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος κ. Χρήστο Καραγιαννίδη και τον Γραμματέα της Ν.Ε. Δράμας κ. Δημήτρη Καρβούνη, πραγματοποίησε εξόρμηση στην αγορά της Δράμας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μοίρασαν το φυλλάδιο στο οποίο αναπτύσσονταν οι προτάσεις του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι 2», την εναλλακτική πρόταση του κόμματος με παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας κορωνοϊού. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες. Όπως ανάφεραν «το κλίμα ήταν θετικότατο», ενώ ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν όλο τον Ιούνιο στο σύνολο του Νομού. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε σχετική εξόρμηση στην Προσοτσάνη, όπου το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε φυλλάδια του κόμματος και είχε επαφές με τους πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η εξόρμηση στη Δράμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής σχετικής δράσης, όπου πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βγήκαν στους δρόμους, δίπλα στα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών. Ουσιαστικά το έναυσμα δόθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιήσει επισκέψεις του στο κέντρο της Αθήνας και στην Καισαριανή, καθώς και στη Ρόδο.