Από τις 14 έως 19 Ιουλίου 2021 διεξήχθησαν σε δύο φάσεις στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β, Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας συμμετείχε συνολικά με 30 αθλητές και αθλήτριες. Είναι η δεύτερη χρονιά που οι αθλητές κλήθηκαν να προετοιμαστούν κάτω από το βάρος συνεχόμενων και αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, περιορισμών και δυσκολιών μιας και η πανδημία δεν μας έκανε το χατίρι να μας αφήσει.

Όμως φέτος οι αθλητές και οι αθλήτριες του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας είχαν να αντιμετωπίσουν επιπλέον ένα τεράστιο εμπόδιο που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να προετοιμαστούν όσο κατάλληλα γίνεται για να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτό ήταν η μη ύπαρξη κολυμβητηρίου στην πόλη της Δράμας, με αποτέλεσμα οι αθλητές μας να μετακινούνται καθημερινά στην Καβάλα προκειμένου να προπονηθούν. Μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία που απαιτούσε πολύ χρόνο αλλά και μεγάλα έξοδα από τους γονείς των αθλητών.

Αυτά τα υπέροχα παιδιά όμως δεν το έβαλαν κάτω ούτε στιγμή και παρόλες τις δυσμενείς συνθήκες προετοιμάσθηκαν με την καθοδήγηση των προπονητών τους με πάθος, συνέπεια και απίστευτη υπομονή και επιμονή.

Αυτά τα υπέροχα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά μας, το σεβασμό και την εκτίμησή μας.

Αυτά τα υπέροχα παιδιά κάνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, το κολυμβητήριό μας να ανακατασκευασθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφενός για να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να φιλοδοξούν γιατί έχουν ακόμα πολλά να δώσουν για την κολύμβηση που τόσο αγαπούν, αλλά αφετέρου και για ακόμα έναν πολύ σημαντικό λόγο, αυτά τα παιδιά ενσαρκώνουν τους συνεχιστές της κολυμβητικής κουλτούρας της πόλης, αυτά τα παιδιά θα φέρουν ακόμα περισσότερα παιδιά τα οποία θα στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου για μελλοντικές ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!

Στο αγωνιστικό κομμάτι των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων η παρουσία του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας ήταν εντυπωσιακή κατακτώντας συνολικά 11 μετάλλια, 3 χρυσά, 7 αργυρά και 1 χάλκινο, ενώ υπήρξαν και πολλές παρουσίες αθλητών μας στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Τα «χρυσά μας αγόρια» της κατηγορίας Παίδων κατέκτησαν πανάξια τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία, ενώ στην κατηγορία Παίδων, Παμπαίδων Α & Β κατέκτησαν την 4η θέση πανελληνίως ανάμεσα σε 102 συλλόγους και ταυτόχρονα αναδείχθηκαν 1η επαρχιακή δύναμη συγκεντρώνοντας 425,5 βαθμούς. Στη συνολική βαθμολογία των Age groups (σε αγόρια και κορίτσια) ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας κατέλαβε την 10η θέση ανάμεσα σε 113 συλλόγους από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνοντας 588,5 βαθμούς, ενώ ανακηρύχθηκε και 2η επαρχιακή δύναμη!

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β που διεξήχθη από τις 14 έως 16 Ιουλίου, ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: Αλαγκιοζίδου Ραφαηλία, Ασημάκη Μαρία, Μήτρου Χρυσούλα, Σούσκα Κωνσταντίνα, Κομπόλια Σωτήρη, Παρωτίδη Κωνσταντίνο, Σιαμίδη Ηρακλή, Κωνσταντινίδου Ξένια, Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία, Τικοζίδου Χρύσα, Μυλωνά Βασίλη, Τερνεκτσή Θανάση, Τοκμακίδη Ανέστη και Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλη ενώ τις βαθμολογούμενες θέσεις κατέλαβαν:

 • Ο Τερνεκτσής Θανάσης κατέλαβε την 1η θέση στα 200μ. πρόσθιο και την 2η θέση στα 200 και 400μ. Μ.Α Παμπαίδων Β.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Παμπαίδων Β κατέλαβε την 4η θέση αποτελούμενη από τους Τοκμακίδη Ανέστη, Μυλωνά Βασίλη, Τερνεκτσή Θανάση και Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλη.
 • Ο Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλης κατέλαβε την 6η θέση στα 400μ. Μ.Α και στα 200μ. πεταλούδα και την 8η θέση στα 400μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο MixedΠαμπαίδων-Παγκορασίδων Β κατέλαβε την 6η θέση αποτελούμενη από τους Τικοζίδου Χρύσα, Τερνεκτσή Θανάση, Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία και Τοκμακίδη Ανέστη.
 • Η Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία κατέλαβε την 7η θέση στα 50μ. πεταλούδα, την 9η θέση στα 200μ. πεταλούδα και την 12η θέση στα 100μ. πεταλούδα Παγκορασίδων Β.
 • Η Τικοζίδου Χρύσα κατέλαβε την 7η θέση στα 100μ. πρόσθιο και την 10η θέση στα 200μ. πρόσθιο Παγκορασίδων Β.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Μixed κατέλαβε την 11η θέση αποτελούμενη από τους Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλη, Τικοζίδου Χρύσα, Τερνεκτσή Θανάση και Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία.
 • Ο Παρωτίδης Κωνσταντίνος κατέλαβε την 13η θέση στα 1500μ. ελεύθερο και την 14η θέση στα 800μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α.
 • Ο Τοκμακίδης Ανέστης κατέλαβε την 14η θέση στα 50μ. ελεύθερο και την 16η θέση στα 50μ. πεταλούδα Παμπαίδων Β.
 • Η Αλαγκιοζίδου Ραφαηλία κατέλαβε την 15η θέση στα 50μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α.
 • Η Κωνσταντινίδου Ξένια κατέλαβε την 15η θέση στα 200μ. πρόσθιο Παγκορασίδων Β.
 • Ο Κομπόλιας Σωτήρης κατέλαβε την 15η θέση στα 200μ. πεταλούδα Παμπαίδων Α.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων- Νεανίδων που διεξήχθη από τις 17 έως 19 Ιουλίου, ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες: Δερβεντλή Κυριακή, Θεολογούδη Αναστασία, Κωνσταντινίδου Ιωάννα, Μαυροματίδου Έλσα, Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα, Μιχαηλίδη Βασίλη, Μπόχουα Αλέξανδρο, Ταοπχαναλή Μιχαήλ, Ετόγλου Χαράλαμπο, Καζάκη Λεόντιο, Μαδεμλή Κωνσταντίνο, Μενζιλτζίδη Γιώργο, Μπανιώτη Γιώργο, Νίκογλου Νικόλαο, Τάσκο Δημήτρη και Χριστοφορίδη Μιχαήλ ενώ τις βαθμολογούμενες θέσεις κατέλαβαν:

 • Ο Μιχαηλίδης Βασίλης κατέλαβε την 1η θέση στα 50μ. ελεύθερο Παίδων και την 5η θέση στα 50 και 100 μ. πεταλούδα Παίδων.
 • Η Μαυροματίδου Έλσα κατέλαβε την 1η θέση στα 50μ. πρόσθιο και την 9η θέση στα 100μ. πρόσθιο Κορασίδων.
 • Ο Τοπχαναλής Μιχαήλ κατέλαβε την 2η θέση στα 100μ. πεταλούδα, την 4η θέση στα 50 και την 10η θέση στα 200μ. πρόσθιο Παίδων.
 • Ο Μπανιώτης Γεώργιος κατέλαβε τη 2η θέση στα 200μ. Μ.Α, την 4η θέση στα 200μ. πεταλούδα και την 6η θέση στα 400μ. Μ.Α Παίδων.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο Mixed Παίδων-Κορασίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Μαυροματίδου Έλσα, Μιχαηλίδη Βασίλη και Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα κατέλαβε την 2η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο Παίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Νίκογλου Νικόλαο, Μπανιώτη Γεώργιο και Χριστοφορίδη Μιχαήλ κατέλαβε την 2η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ.Ο Παίδων αποτελούμενη από τους Μιχαηλίδη Βασίλη, Τάσκο Δημήτρη, Τοπχαναλή Μιχαήλ και Μπανιώτη Γιώργο κατέλαβε την 2η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Παίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Μιχαηλίδη Βασίλη, Μπανιώτη Γιώργο και Νίκογλου Νικόλαο κατέκτησε την 3η θέση.
 • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο MixedΠαίδων- Κορασίδων αποτελούμενη από τους Τοπχαναλή Μιχαήλ, Κωνσταντινίδου Ιωάννα, Μιχαηλίδη Βασίλη και Παυλίδου Μαρία Δέσποινα κατέλαβε την 6η θέση.
 • Η Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα κατέλαβε την 7η θέση στα 200 και 400μ. ελεύθερο και την 9η θέση στα 100μ. πεταλούδα Κορασίδων.
 • Ο Νίκογλου Νικόλαος κατέλαβε την 7η θέση στα 800μ. ελεύθερο, την 13η στα 400μ. ελεύθερο και την 14η θέση στα 200μ. ελεύθερο Παίδων.
 • Η Δερβεντλή Κυριακή κατέλαβε την 7η θέση στα 200μ. Μ.Α και την 15η θέση στα 200μ. ύπτιο Νεανίδων
 • Η Κωνσταντινίδου Ιωάννα κατέλαβε την 8η θέση στα 200μ. ελεύθερο, την 11η στα 400μ. ελεύθερο και την 12η στα 1500μ. ελεύθερο.
 • Ο Χριστοφορίδης Μιχαήλ κατέλαβε την 8η θέση στα 200μ. ύπτιο και την 11η θέση στα 400μ. Μ.Α Παίδων.
 • Ο Ετόγλου Χαράλαμπος κατέλαβε την 10η θέση στα 1500μ. ελεύθερο Παίδων.
 • Ο Τάσκος Δημήτριος κατέλαβε την 13η θέση στα 200μ. Μ.Α Παίδων.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες μας καθώς και στους προπονητές μας κ. Αβραμίδη Σταύρο και κ. Σανοζίδη Σπύρο για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Δράμας η οποία με απόφαση της κάλυψε ένα μέρος των εξόδων μετακίνησης των αθλητών μας στην Καβάλα για τις καθημερινές προπονήσεις τους, στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την επίλυση θεμάτων που προέκυψαν στη διάρκεια της χρονιάς, στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο για την δωρεάν χορήγηση των rapid test που χρειάστηκαν οι αθλητές, στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της κ. Ευδοκίας Αγγελοπούλου και στο ΚΤΕΛ Δράμας για την ασφαλή μετακίνηση των αθλητών μας είτε για τις προπονήσεις είτε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, την εταιρεία Raycap, την εταιρεία TOYSSHOP του κ. Γιάννη Μπουγούδη καθώς και την εταιρεία ένδυσης MACRON με την οποία ο σύλλογός μας ξεκίνησε φέτος την συνεργασία του.

Επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τη ικανοποίησή μας διότι όλη τη χρονιά δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα κορωνοιού είτε σε αθλητή μας είτε σε προπονητή ή στέλεχος της ομάδας, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι τήρησαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τους αφανής ήρωες, τους γονείς των αθλητών μας που στάθηκαν, στέκονται και θα στέκονται δίπλα στα παιδιά τους συμπαραστεκόμενοι είτε συναισθηματικά είτε οικονομικά στον μεγάλο αγώνα που κάνουν για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων τους!

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας ως ο μοναδικός ενεργός πλέον σύλλογος, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, διατηρεί και ενδυναμώνει συνεχώς εδώ και 41 χρόνια την κολυμβητική κουλτούρα στην πόλη μας και θα συνεχίσει να το κάνει με ακόμα πιο μεγάλη αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά!

Καλή ξεκούραση σε όλα τα παιδιά και ραντεβού στην έναρξη της νέας σεζόν που ελπίζουμε να είναι καλύτερη από την φετινή.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας

Ο Πρόεδρος

Μπανιώτης Χρήστος

Ο Γραμματέας

Τοπχαναλής Ευάγγελος