Στην τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Δραμινός αθλητής των 110 μ. με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης κατάφερε στα προκριματικά του αγωνίσματός του στο Τόκιο να σημειώσει την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ο χρόνος του Κώστα Δουβαλίδη στην 5η προκριματική σειρά ήταν 13,63 δευτερόλεπτα, με τον χρόνο του τελευταίου αθλητή που προκρίθηκε στα ημιτελικά από όλες τις σειρές να είναι 13,61 (από τον Πολωνό Ντάμιαν Ζίκιερ). Έτσι, ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλλα έμεινε εκτός ημιτελικών μόλις για 2 εκατοστά του δευτερολέπτου. Πάντως, ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν συγκλονιστικός στην προσπάθειά του, καθώς πέτυχε προσωπικό ρεκόρ για φέτος, σε μια χρονιά με προβλήματα τραυματισμών, που, εκτός των άλλων, νόσησε από Covid-19.

Νικητής στην κούρσα που συμμετείχε ο Δουβαλίδης, ήταν ο Αμερικανός Ντέβον Άλεν με 13,21. ενώ τον καλύτερο χρόνο από όλους τους συμμετέχοντες στα 110 μ. με εμπόδια έκανε ο συμπατριώτης του Γκραντ Χολογουέι με 13,02.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Κώστας Δουβαλίδης αναφέρθηκε στον Μίλτο Τεντόγλου και στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, ο Δραμινός αθλητής έδωσε ραντεβού για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Δουβαλίδης ανέφερε: «Η επίδοση του Μίλτου (σ.σ. Τεντόγλου) ήταν κάτι φοβερό, μας έκανε όλους περήφανους. Του εύχομαι ακόμη περισσότερες διακρίσεις και το 2024 να πάρει ξανά το χρυσό. Δεν πρόλαβα να τον δω στο ολυμπιακό χωριό γιατί ετοιμαζόμουν για τον αγώνα μου. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλω να πιστεύω πως είμαι έμπειρος. Θα προσπαθήσω να είμαι στο Παρίσι, δεν θα τα βάλω κάτω. Σήμερα δεν κατάφερα να βγάλω έναν καλό εαυτό. Πείσμωσα όμως. Δέχτηκα ότι όλη αυτή η δύσκολη χρονιά θα πάει έτσι. Παρ’ όλα αυτά θέλω να πάω στο Παρίσι και να περνάω κάθε γύρο με περισσότερη δύναμη».