Σάλος έχει προκληθεί με την ιστορία του εμβολιασμού. Είχαν δεν είχαν προκάλεσαν σύγχιση και μας δίχασαν.
Επιστημονικές απόψεις διίστανται. Πολιτικοί αντιμάχονται. Δημοσιογράφοι παραπληροφορούν- κατά το συμφέρον τους. Οι Εκκλησιαστικοί ταγοί άλλοτε λαμβάνουν θέση, άλλοτε αποστασιοποιούνται.
 Κάποιοι καταδικάζουν τον εμβολιασμό, άλλοι διαφημίζουν..ημίγυμνοι τον δικό τους, κάποιοι μιλούν με ακατανόητο φανατισμό προειδοποιώντας   το ποίμνιο που δεν θα εμβολιαστεί με αποκλεισμό από την Εκκλησία και κάποιοι- οι πλέον νηφάλιοι  και νουνεχείς καταδικάζουν τις ακραίες φωνές, θεωρώντας το θέμα καθαρά ιατρικό και όχι πνευματικό.
 Κι ο λαός, αρχίζει να παραφρονεί και να διχάζεται.
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, μετά από λεπτομερή ενημέρωση κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη ΔΙΣ  οι  κ.κ. Κικίλιας και Τσιόδρας, να απευθυνθεί προς τον Λαό. Ούτε η επίσκεψη έπρεπε να γίνει αποδεκτή ούτε η εγκύκλιος να έχει αποσταλεί. Όλα αυτά κάνουν τον λαό μας να δυσπιστεί και να θεωρεί υπερβολικό τον ρόλο της Εκκλησίας.
Σε αντίθεση με όλα αυτά το  «κίνημα» των αντιεμβολιαστών αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό εντός των κόλπων της Εκκλησίας. Διαδηλώνουν, βρίζουν τους Αρχιερείς και τους ιερείς για την Εγκύκλιο της Συνόδου, διαμαρτύρονται εντός των Ιερών Ναών, διακόπτουν τους ιερείς εξαπολύουν μύδρους κατά τον Μητροπολιτών και μιλούν για προδοσία του κλήρου!
Χθες Κυριακή  δημιουργήθηκαν μάθαμε  επεισόδια σε πολλές εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, που διατάραξαν  την Θεία Λατρεία. Πράξεις που δεν συνάδουν με την πίστη μας, που δεν αρμόζουν στους συνειδητοποιημένους πιστούς. Αυτές οι πράξεις είναι για οπαδούς. Και η Εκκλησία δεν έχει οπαδούς αλλά πιστούς.
Ωστόσο, κανείς δεν επενέβει για να επιβάλλει την τάξη και να προστατεύσει τους ιερείς μας. Που είναι ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος την πρώτη φάση της πανδημίας έστελνε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις στους ναούς και οδηγούσε στο αυτόφωρο ιερείς με την πρώτη αφορμή; Τώρα γιατί η αστυνομία δεν επιλαμβάνεσαι και δεν τιμωρεί τους θορυβοποιούς αντιμβολιαστές πολλοί εκ των οποίων  ανήκουν στο κυβερνών κόμμα. Γιατί δεν τους συνιστά η κυβέρνηση να ηρεμήσουν αλλά τους αφήνει να αναπτύσσουν τις αρρωστημένες θεωρίες τους για τα εμβόλια;Γιατί δεν τους τιμωρεί παραδειγματικά ώστε να πάψουν να δημιουργούν επεισόδια εντός των ναών; Δηλαδή έκανε η κυβέρνηση ουρά της την Εκκλησία και τώρα την αφήνει να τα βγάλει πέρα μονή της με αυτούς που την υβριζουν; Γιατί δεν λαμβάνονται  μέτρα αλλά υπάρχει τόση αδιαφορία;
Έχουν γίνει  όλοι φαρμακοποιοί και ερευνητές και θέλουν να περάσουν τη γραμμή τους.
Η Εκκλησία, ως φιλόστοργη μητέρα, δεν παραβλέπει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των παιδιών της.
Απεφάνθη εν Συνόδω για το θέμα του εμβολιασμού, όπως το κάνει αιώνες τώρα για όσα προβλήματα απασχολούν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού.
 Η Εκκλησία, εν Συνόδω, λένε ο Άγ. Πατέρες δεν λαθεύει. Κι αν λαθέψει, γρήγορα θα επανέλθει. Το πρόβλημα είναι στους… «σούπερ» ορθόδοξους, στους ζηλωτές και στους ορθόδοξους Ταλιμπάν  που τραβούν τον δρόμο τους, αυτοί κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός Εκκλησίας… Και εκτός Εκκλησίας, σωτηρία δεν υπάρχει. Αντιθέτως θα καταλάβουν το λάθος τους.
Η Εκκλησία προέτρεψε τον λαό να καταφύγει με πίστη και ελπίδα στον παντοδύναμο Θεό και στα σωστικά ιερά μυστήρια της Εκκλησίας. Και κυρίως στο μυστήριο της ζωής, στην Θεία Κοινωνία. Πεποίθηση της Εκκλησίας μας είναι ότι ο Θεός φωτίζει τους γιατρούς μας να βρίσκουν φάρμακα για τις διάφορες ασθένειες. Η Ι. Σύνοδος απεφάνθη ότι το θέμα είναι καθαρά ιατρικό και επιστημονικό και όχι εκκλησιαστικό. Η Εκκλησία οφείλει να δώσει στον λαό ελπίδα. Και εν τέλει, η Εκκλησία διακηρύττει «τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω».
Πηγή: exapsalmos.gr