Τέσσερις θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό καταγράφηκαν από εχθές το μεσημέρι και μετά, στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Οι τρεις ήταν από τη Δράμα και νοσηλευόταν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ μία 80χρονη από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, κατέληξε τα ξημερώματα σε Μονάδα Covid-19. Η γυναίκα είχε μπει στο νοσοκομείο στις 9 Νοεμβρίου για άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και στον έλεγχο για covid-19, βρέθηκε θετική στον ιό, με αποτέλεσμα την άμεση μεταφορά της στις ειδικές μονάδες.

Εχθές, έφυγαν από τη ζωή τρεις ασθενείς από την περιοχή της Δράμας, οι οποίοι ήταν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης πέθανε μία γυναίκα 61 ετών, το απόγευμα εξέπνευσε ένας 50χρονος, ο οποίος, μάλιστα, δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, και το βράδυ κατέληξε ένας 75χρονος.

Ο αριθμός των θανάτων ασθενών που κατέληξαν με τελική αιτία τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, έφτασε τους 54. Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου έγιναν άλλες δέκα εισαγωγές στο νοσοκομείο, ενώ δόθηκαν και οκτώ εξιτήρια. Σήμερα νοσηλεύονται 84 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 68 στις Μονάδες Covid-19, 10 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 6 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εχθές το απόγευμα 3.209 από τα οποία τα 304 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και συγκεκριμένα: 95 στη Δράμα, 76 στην Καβάλα, 64 στον Έβρο, 34 στην Ξάνθη, 33 στη Ροδόπη και 2 στη Θάσο.

Πηγή : ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου