ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

 

 

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ αναφέρονται τα εξής:

Από τις 14 Ιανουαρίου 2019 έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο στην Π.Ε. Δράμας και αφορά στο υπόλοιπο του Νομού που δεν είχε υπαχθεί στις προηγούμενες φάσεις της κτηματογράφησης.

Στον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας του Κτηματολογίου, έγιναν καταγγελίες από συναδέλφους μηχανικούς προς το ΤΕΕ-ΑΜ ότι ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες διαφόρων άλλων κλάδων που ασχολούνται με το αντικείμενο της προετοιμασίας και υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δηλώσουν ότι είναι αυθεντίες και οι μοναδικοί ικανοί για να διεκπεραιώσουν την παραπάνω εργασία ορθά και χωρίς προβλήματα. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν διστάζουν να απευθύνουν υποτιμητικά σχόλια για συγκεκριμένες ειδικότητες συναδέλφων μηχανικών, ή ακόμα και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για ενδεχόμενα λάθη στη φάση των δηλώσεων.

Το ΤΕΕ-ΑΜ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας καταγγέλλουν τέτοιου είδους πρακτικές, που αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο προσωπικό όφελος κάποιων, και τονίζουν ότι τα μέλη του ΤΕΕ έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση για να ανταπεξέλθουν στο αντικείμενο της σύνταξης και υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης. Γνώμονας όλων θα πρέπει να είναι η σωστή και με την απαιτούμενη επάρκεια εξυπηρέτηση των ιδιωτών βάσει των απαιτήσεων και προδιαγραφών που έχει θέσει το Κτηματολόγιο.