ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ Κ.Κ.Ε.

 

Οι Οργανώσεις Δράμας της ΚΝΕ και η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, με σύνθημα «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή», την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

-Πολιτική ομιλία από τον Νίκο Βαργεμίδη, μέλος του Γ.Π. Α.Μ.Θ. του Κ.Κ.Ε.

-Μουσικό αφιέρωμα «Ο λαϊκός Θάνος Μουκρούτσικος»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ οι επισκέπτες του θα το παρακολουθούν αποκλειστικά καθιστοί, με τις απαραίτητες αποστάσεις. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Παράλληλα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΚΝΕ για διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλη τη χώρα, μετά την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών για άμεση ανάγκη για αίμα, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Δράμα διοργανώνουν αιμοδοσία στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δράμας την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη (8.00-12.30). Τηλέφωνο για ραντεβού 2521350331

Υπενθυμίζονται στους αιμοδότες τα παρακάτω:

-Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

-Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3-4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

-Κατά την αιμοδοσία οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας. Εάν έχουν κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

-Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.

-Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.

-Η είσοδος των αιμοδοτών στα νοσοκομεία θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

-Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.

-Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούνται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας.