Ανάσα στη περιοχή της “Τσοπάγκας” ο καθαρισμός του παρακείμενου ξεροχείμαρρου. Ο συγκεκριμένος χείμαρρος διασχίζει την περιοχή από τον Ξηροπόταμο μέχρι την Ε.Ο. Δράμας Νευροκοπίου (Ιερά Λαυρεντιανή Μονή) και συνεχίζει αλλά με κατεύθυνση Νότια. Η προοπτική είναι να συνεχιστεί ο καθαρισμός και στο νότιο τμήμα ώστε να είναι και σε εκείνο το σημείο έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει ΕΚΤΑΚΤΑ καιρικά φαινόμενα.

Φωτογραφία από την περιοχή της Τσοπάγκας

Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανώς ικανοποιημένοι από τη πρωτοβουλία αυτή, δηλώνουν μεταξύ άλλων πως έχουν να δούν κάτι ανάλογο στην περιοχή περισσότερο από μια δεκαετία. Να σημειωθεί πως σε ολόκληρη τη διαδρομή του ξεροχείμαρρου και κατά διαστήματα πέφτουν στην κοίτη του αστικά λήμματα κάτι βέβαια που δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφερειακή Ενότητα αλλά ο Δήμος της Δράμας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ερωτηθείς από την εφημερίδα μας ”Εργασία…Συν” για τον καθαρισμό, τόνισε μεταξύ άλλων πως  “είναι καθήκον και υποχρέωση μας να προστατεύουμε τις περιουσίες των συμπολιτών μας άλλα και το ανθρώπινο δυναμικό που ζει σε αυτές τις περιοχές. Ο καθαρισμός σε όλο το νόμο Δράμας θα συνεχιστεί και καλώ τους πολίτες αν σε κάποιο σημείο ή περιοχή χρειάζεται η παρέμβαση μας να μη διστάσουν να μας το πούνε προκειμένου να δώσουμε λύση. Να ευχαριστήσω όλους όσους συμβάλουν στην αναβάθμιση της ζωής των Δραμινών και παρέχουν αυτό το σημαντικό και ουσιαστικό έργο. Τέλος κάνω έκκληση στους πολίτες να μη πετάνε κλαδιά και αντικείμενα στους ξεροχείμαρρους και να καλούν για τα μεν κλαδιά την υπηρεσία πράσινου και για τα απορρίμματα την υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου της Δράμας”

 

*Φωτογραφίες από την περιοχή της “Τσοπάγκας”