ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΡΙΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΙΚΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

  • Για την 151η επέτειο από το ολοκαύτωμα στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στην Κρήτη και την 34η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κατεχόμενη Κύπρο
  • Το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου 2017

 

 

Εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για την 151η επέτειο από το ολοκαύτωμα στην Ιερά Μονή. Αρκαδίου στην Κρήτη και την 34η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κατεχόμενη Κύπρο διοργανώνουν ο Δήμος Δράμας, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Δράμας ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη, Δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου Λευκονοίκου Κύπρου, με θέμα «Αγαπημένες πατρίδες, ηρωοτόκες και πολύπαθες». Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

19.00, Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Δράμας

Χαιρετισμοί επισήμων

Ομιλία από την κ. Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη, Δήμαρχος Λευκονοίκου, με θέμα «Αγαπημένες πατρίδες, ηρωοτόκες και πολύπαθες

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας»

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

9.30, Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου

Μνημόσυνο πεσόντων στους αγώνες του έθνους Κυπρίων και Κρητικών αγωνιστών

11.00 Πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών

Τρισάγιο – Επιμνημόσυνη Δέηση

Κατάθεση στεφάνων

Εθνικός Ύμνος