Δράσεις για το περιβάλλον, σε συνεργασία με στελέχη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, το Τοπικό Παράρτημα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Κέντρο Εκπαίδευσης Οροσειράς Ροδόπης, πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 3 με 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι πρωτότυπες διαδραστικές και μουσικές ομαδικές δράσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αργύρη Πατακάκη και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του πάρκου Γλυπτών μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας, στην αίθουσα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και στον Καταρράκτη Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή του Δήμου Παρανεστίου και στόχευαν στην ευαισθητοποίηση και πρόσληψη γνώσης μέσω διάδρασης των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Δράμας για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση αλλά και επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Η μεγάλη συμμετοχή σχολείων και μαθητών, στην πιλοτική δράση έβαλε τα θεμέλια για τη συνέχιση και τον εμπλουτισμό προγραμμάτων, που αφορούν στη προστασία του περιβάλλοντος, μια προσπάθεια που μας αφορά όλους!

 

Με εκτίμηση,

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ