Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το 4ο… μνημόνιο! Και μη μου πείτε, πως το πολυνομοσχέδιο δεν αφορά… μνημόνιο! Πιο μνημόνιο… πεθαίνεις! Μνημόνιο με μέτρα 5 δις ευρώ… σωρευτικά 9,2 δις ευρώ! Μνημόνιο, που δεν αφήνει καμιά κοινωνική ομάδα… εκτός «σφαγείου»! Όλοι…. έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτοί-συνταξιούχοι, ένστολοι… όλοι, μα όλοι θα πληρώσουν! Όσοι λαμβάνουν πάνω από 400 ευρώ μηνιαίως… θα πληρώσουν! Από τη νέα εισφορο-ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα κανείς δε θα γλυτώσει!

Βεβαίως, ο «μαρξιστής-λενινιστής» κ. Τσακαλώτος… εξακολουθεί να πανηγυρίζει για τ’ «αντίμετρα»! Δε λέει, πως αν βάλουμε κάτω τα μολύβια και κάνουμε απλές μαθηματικές πράξεις… θα διαπιστώσουμε, πως πρόκειται για «ψίχουλα» (όχι φέτας ψωμιού… φρυγανιάς, παρακαλώ)! Δε λέει, πως ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα των «αντιμέτρων»… θα πρέπει να τα εγκρίνουν πρώτα οι δανειστές (άρθρο 15)! Ούτε μας λέει, πως απαραίτητη προϋπόθεση της προέγκρισης των δανειστών… είναι ξεπεράσει το πλεόνασμα το 3,5%! Για τον κ. Τσακαλώτο, η κυβέρνηση ως Πανελευσινιακός… νίκησε την τρόικα-Μπαρτσελόνα, με 7-0… κι έφερε μια καλή συμφωνία! Ασάφειες κι ανέκδοτα από τον υπουργό Οικονομικών… άντε βγάλε νόημα!

Περιμέναμε λοιπόν, τον εισηγητή του πολυνομοσχεδίου, να μας διαφωτίσει! Κι ο εισηγητής ήταν εις εκ των «53» του κ. Τσακαλώτου… ο Δραμινός βουλευτής, Χρήστος Καραγιαννίδης! Παραδέχτηκε… πως δεν γνωρίζει οικονομικά! Είπε όμως πως γνωρίζει… «μπακαλίστικα» οικονομικά! Και τι είπε; Είπε πως θα δοθούν αντίμετρα… ακόμα κι αν δεν πιάσει η κυβέρνηση το στόχο του 3,5% στο πλεόνασμα! Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, αντί να δώσουν 1 ευρώ «αντίμετρα» για κάθε 1 ευρώ μέτρα … θα δώσουν μισό ευρώ «αντίμετρα»!Τι είναι αυτά που λες… καλέ μου; Ποιο μισό ευρώ θα δώσετε ως «αντίμετρο»… για κάθε 1 ευρώ μέτρων… αν δεν πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος; Αν δεν πιαστεί ο στόχος του 3,5%, κ. Καραγιαννίδη μου… θα μπει «κόφτης» σε όλες τις δαπάνες… και θα μειωθούν αυτόματα μισθοί και συντάξεις! Τα συμφωνήσατε αυτά τα πράγματα… που ήσασταν εσείς; Τι είναι αυτά που λέτε τώρα;

Μακάρι κι εσείς… και ο κ. Τσακαλώτος… και ο Πρωθυπουργός… να ξέρατε «μπακαλίστικα» οικονομικά! Τότε θα μας γλυτώνατε από το «θρίλερ», που ζούμε εδώ και δύο χρόνια… με τις ιδεοληψίες σας, τις «αυταπάτες» σας και τις καθυστερήσεις σας! Αν ξέρατε «μπακαλίστικα», θα μπορούσατε να διαβάσετε στοιχεία… θα βλέπατε, πως η πολιτική σας οδηγεί σε αδιέξοδο… και το οικονομικό περιβάλλον έγινε πάλι επικίνδυνα υφεσιακό! Αν είχατε ιδέα από «μπακαλίστικη» λογιστική… η επένδυση στο Ελληνικό θα είχε ήδη ξεκινήσει και 70.000 άνεργοι θα είχαν δουλειά! Αν είχατε «μπακαλίστικα» λογική…δεν θα νομοθετούσατε νέες θέσεις διευθυντών και γραμματέων, προσδιορίζοντας τις αποδοχές τους… χωρίς να προσδιορίσετε πρώτα τις αρμοδιότητες τους! Αν μπορούσατε να κρατήσετε «μπακαλίστικο τεφτέρι»… θα γνωρίζατε πως από το περσινό πλεόνασμα, επιστρέψατε στους πολίτες πολύ λιγότερα, απ’ όσα επέστρεφαν οι «κακοί» Σαμαροβενιζέλοι!

Αν ξέρατε έστω «μπακαλίστικα» οικονομικά…. θα είμαστε σχεδόν ευτυχισμένοι! Γιατί αν ξέρατε έστω «μπακαλίστικα» οικονομικά… δεν θα ήσασταν εσείς… θα ήταν κάποιοι άλλοι! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τα οικονομικά (ακόμα και τα «μπακαλίστικα»)… όσο και με την Αριστερά!