ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή Ν. Δράμας

Μέλους Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

1.Το βράδυ που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το κόμμα των συντηρητικών στην Αγγλία είχε οργανώσει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης. Προφανώς δεν γνώριζαν. Εκτός του Μπόρις Τζόνσον στο πάρτυ παραβρέθηκαν όμως και Ρώσοι ολιγάρχες που είναι σταθεροί χρηματοδότες του κόμματος του όπως η Λούμποφ Τσερνούχιν. Η συγκεκριμένη έχει δώσει μέσα σε 10 χρόνια 2 εκατ. λίρες στους Τόρις.

  1. Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι χρηματοδότες της Δύσης εδώ και δεκαετίες. Γνωστά πλυντήρια για τα ρωσικά ρούβλια είναι μουσεία, θέατρα, πολιτισμός, ποδοσφαιρικές ομάδες. Όλοι, μα όλοι όμως, έχουν παρακαθίσει σε τραπέζια με τη ρώσικη μαφία. Φίλοι οι Ουκρανοί φίλτατοι οι μαφιόζοι, με τα λεφτά τους, από την Ρωσία.
  2. Είναι εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν όπως τον κατηγόρησε ο Τζο Μπάιντεν; Μπορεί και να είναι. Μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Μπάιντεν καθώς όπως ο ίδιος ομολογεί πριν αρκετά χρόνια ήταν αυτός που συνέστησε τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου; Η δήλωση του τότε έλεγε επακριβώς «Πρότεινα τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου. Πρότεινα στους αμερικανούς πιλότους να πάνε εκεί και να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες στον Ντρίνα».
  3. Δέκα χώρες της Ε.Ε. πουλούσαν όπλα στην Ρωσία μέχρι το 2020 παρά το εμπάργκο που υπήρχε από το 2014. Οι χώρες αυτές είναι η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Σλοβακία και η Ισπανία. Πρωταθλήτριες στις πωλήσεις Γαλλία και Γερμανία βεβαίως βεβαίως.
  4. Επί 24 ώρες ΣΚΑΪ, MEGA και άλλα «δημοκρατικά» Μ.Μ.Ε. κατακεραυνώνουν τους Ρώσους για την εισβολή στην Ουκρανία σχολιάζοντας και μεταδίδοντας «ειδήσεις». Τις ίδιες ακριβώς ώρες οι εφοπλιστές ιδιοκτήτες τους κάνουν μπίζνες με τους τρισκατάρατους Ρώσους μεταφέροντας το πετρέλαιό τους με τα δεξαμενόπλοιά τους. Τα οποία έχουν κάτι παραδείσια ονόματα εταιρειών αλλά οι διευθύνσεις είναι ίδιες με τις διευθύνσεις των καναλιών. Τόση φαντασία δηλαδή.

Αθωώνουν όλα τα παραπάνω την εγκληματική εισβολή του Ρωσικού στρατού; Σε καμία περίπτωση.