ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωση του πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

Δεν ξεκίνησε καλά η κυβερνητική πολιτική για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια σειρά αρνητικών αποφάσεων Υπουργών και οργανισμών που αφορούν την περιφέρεια και οι οποίες δίνουν την εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής.

Α) Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου/Ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πληροφορηθήκαμε πως από την 31/07/2019 και έως την 30/09/2019 τα δρομολόγια των επιβατικών αμαξοστοιχιών από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και Βόρειο Έβρο – και αντίστροφα – θα τερματίζουν στην πόλη της Δράμας.

Δεν υπήρξε καμία αιτιολόγηση και καμία προειδοποίηση γι’ αυτή την απόφαση.

Οι Δραμινοί και οι Δραμινές ζητούν την άμεση άρση του σιδηροδρομικού αποκλεισμού της περιφέρειάς μας.

Β) Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναστέλλονται τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης εντός των πανεπιστημίων.

Τα διετή προγράμματα σπουδών αποτελούν ένα νέο θεσμό για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα, εργαστήρια και πρακτική άσκηση, η οποία χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ενώ η πρόσβαση των φοιτητών είναι δωρεάν, χωρίς εξετάσεις με βάση το βαθμό του απολυτηρίου ή το βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑΛ.

Ο θεσμός αποτελεί μια διεθνώς κατοχυρωμένη πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του οποίου ενισχύεται η συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

Στον προγραμματισμό για τα διετή προγράμματα σπουδών είχε επιλεγεί και το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Δυστυχώς από νωρίς η νέα Κυβέρνηση δείχνει τον σχεδιασμό της για την περιοχή κι αυτός ο σχεδιασμός έχει αρνητικό πρόσημο.

 

Καραγιαννίδης Χρήστος

Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ