«Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι μπήκαμε στη μέγγενη των μνημονίων. Μας παρέδωσαν μια πτωχευμένη χώρα με ελάχιστα χρήματα στα ταμεία. Είχαν επενδύσει στη λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Ήθελαν να καταστραφεί η χώρα στα χέρια της Αριστεράς για να την ταυτίσει ο κόσμος με αυτή την καταστροφή. Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, κατόρθωσε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να πετύχει 7 συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης και να αφήσει 37 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία», τόνισε μιλώντας στο Κontra, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Οι συγκρίσεις δεν συμφέρουν τη συντηρητική παράταξη. Γι’ αυτό και προσπαθεί να αλλάξει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ως πορεία προς στα βράχια την οποία απέτρεψε η Ν.Δ. με την υπεύθυνη στάση της και όχι η συνετή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έκρινε παράνομες τις αμβλώσεις, σημείωσε ότι κινείται στο πλαίσιο της συντηρητικής στροφής που παρατηρείται στις δυτικοευρωαπικές κοινωνίες, μιας συντηρητικής παλινόρθωσης αξιών υπό το πρίσμα του «Πατρίς θρησκεία οικογένεια».

Και πρόσθεσε: «Αν θυμάμαι καλά, το νόμο που πρωτονομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα τον ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και τον καταψήφισε τότε η ΝΔ. Έχει σχέση με το δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα που δεν μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις, ούτε σε σχέση με θέματα αγέννητου παιδιού και υπογονιμότητας. Εφόσον μάλιστα αποτελεί νόμιμη ιατρική πράξη θα πρέπει να έχει και την ανάλογη κοινωνική και οικονομική στήριξη στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Το γυναικείο κίνημα πρέπει να αναδείξει αυτό θέμα και να το βάλει στην ατζέντα».

Μιλώντας τέλος για την θανάτωση του χιμπαντζή που δραπέτευσε από το Αττικό πάρκο, χαρακτήρισε αδιανόητο να ζουν σήμερα σε συνθήκες αιχμαλωσίας ζώα και θύμισε ότι χρόνια πριν επιδεικνύονταν σε ζωολογικά πάρκα άνθρωποι της μαύρης φυλής ως αξιοθέατο. «Θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξει συζήτηση για κατάργηση αυτών των χώρων. Έχουμε τη δυνατότητα με τη νέα τεχνολογία και την εικονική πραγματικότητα να συμβεί αυτό», υπογράμμισε.