ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, με θέμα «Αιτήματα του Συλλόγου Δικαστικών Δράμας», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Δικαστικών Δράμας, με δελτίο τύπου που αφορά στην συμμετοχή του στην κλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), στις 2-3-2022, παραθέτει και δημοσιοποιεί μια σειρά από αιτήματα του κλάδου. Μεταξύ άλλων ζητούν την λήψη μέτρων και συγκεκριμένα:

Τους διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων, όλων των κατηγοριών και κλάδων, επειδή οι κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, σε όλη τη χώρα, ξεπερνούν το 30% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων. Επίσης, την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και την πληρωμή της υπερωριακής τους απασχόλησης. Την υλοποίηση της γενικής και ειδικής τους επιμόρφωσης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων. Την προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης, σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Τον εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών, των κτηριακών εγκαταστάσεων, των νέων τεχνολογιών. Την επαναλειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης, του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Και τέλος, την αύξηση των εξόδων κίνησης των Επιμελητών, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

Σας επισυνάπτω το σχετικό δελτίο τύπου του Συλλόγου Δικαστικών Δράμας και ζητώ να εξετάσετε τα προβλήματα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησής τους.