Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Δράμας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πλατεία της Δράμας. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας και το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το κάλεσμα συμμετοχής βρήκε ανταπόκριση από την κοινωνία της Δράμας κι έτσι αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κυρία Χαρά Κεφαλίδου, καθώς και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η κ. Γιώτα Στεφανίδου, μαία, ως εκπρόσωπος των υγειονομικών του Νοσοκομείου που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, η κ. Παρθένα Κιόρτεβε, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και ο κ. Ιάκωβος Σιρλατζής, Πρόεδρος του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ουσιαστικά, κατά τη διάρκεια των ομιλιών, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, η υποστελέχωση του οποίου επιδεινώθηκε μετά την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας για το ανεμβολίαστο προσωπικό. Το τρίπτυχο που αναπτύχθηκε σε γενικές γραμμές αφορούσε την ενίσχυση του Νοσοκομείου και την αντίθεση στις αναστολές εργασίας και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταγράφηκαν στιγμές έντασης, καθώς οι αναφορές από την πλευρά των ομιλητών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού προκάλεσαν αντίδραση από μερίδα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι προφανώς είναι γενικά κατά των εμβολίων. Επίσης, ένταση σημειώθηκε και εις βάρος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεώργιου Γεωργιάδη, καθώς υπήρξαν συγκεντρωμένοι που ζητούσαν να μη μιλήσει και να αποχωρήσει από τον χώρο.