Απολογιστική συνέντευξη τύπου του Αναστάσιου Νικολαΐδη για τη συμπλήρωση ενός χρόνου ως εκπροσώπου της Δράμας στη Βουλή

 

Σε απολογισμό του πρώτου χρόνου της κοινοβουλευτικής του θητείας προχώρησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιος Νικολαΐδης, μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 25 Ιουνίου, στο πολιτικό του γραφείο.

«Εκλέχτηκα Βουλευτής της Δράμας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετώ τα συμφέροντα του τόπου μου. Για μένα η Δράμα είναι απόλυτη προτεραιότητα και είμαι υπερήφανος που μπορώ να διεκδικώ για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου στη Βουλή, στα Υπουργεία, σε κομματικά γραφεία και σε κάθε είδους συναντήσεις», ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης. Απευθυνόμενος σε κάθε Δραμινή και σε κάθε Δραμινό, ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε: «Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί πορευόμαστε και μαζί θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια. Κάθε μέρα που περνάει αποκτώ μεγαλύτερη εμπειρία και να είστε βέβαιοι ότι το πάθος και η διεκδικητικότητά μου θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Ο στόχος μας είναι κοινός: Να ζούμε σε έναν καλύτερο τόπο, εμείς, οι γονείς μας και κυρίως τα παιδιά μας. Με όλες μου τις δυνάμεις, θα συνεχίσω να υπηρετώ αυτόν τον στόχο. Η Δράμα ήρθε στο προσκήνιο και χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και δυναμική διεκδίκηση για να πετύχουμε όλα όσα στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Εξηγώντας τον λόγο που προχώρησε στον απολογισμό της κοινοβουλευτικής του δράσης, ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε: «Επειδή θεωρώ πως οι συμπολίτες μου, στους οποίους οφείλω βαθιά ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη τους, θα πρέπει να γνωρίζουν για τη μέχρι τώρα πορεία μου, προχωρώ στον απολογισμό των δράσεών μου ως Βουλευτής Δράμας. Με εντιμότητα, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θέτω τον εαυτό μου στην κρίση κάθε Δραμινής και κάθε Δραμινού και επιθυμώ μάλιστα να με κρίνουν πολύ αυστηρά».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Νικολαΐδη στη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, επιλέγοντας να κινηθεί με ενότητα, ομόνοια και σύμπνοια. Όπως είπε, «έχω επισκεφτεί πολλές φορές τους Δήμους και έχω συναντηθεί με τους Δημάρχους του Νομού Δράμας, όπως και με τους Αντιπεριφερειάρχες. Πρόκειται για συναντήσεις, οι οποίες σκόπιμα δεν δημοσιοποιούνται, καθώς δεν επιζητώ δημοσιότητα, αλλά πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση. Άλλωστε, πολλές από τις παρεμβάσεις μου στο Κοινοβούλιο αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών, πέρα από όσα αντιμετωπίζουμε συνολικά ως Νομός».

Παράλληλα, ο κ. Νικολαΐδης μίλησε και για την προσωπική επαφή που επιδιώκει να έχει με τις Δραμινές και τους Δραμινούς. «Ακριβώς επειδή η Δράμα αποτελεί τον μοναδικό γνώμονα στην άσκηση των καθηκόντων μου εντός και εκτός Βουλής, είναι σημαντικό να λαμβάνω άμεση ενημέρωση από τους φορείς και τους πολίτες του τόπου μας. Για αυτό τον λόγο και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, να με ενημερώνουν και να τους ενημερώνω και μέσα από αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης να προσπαθούμε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις», επεσήμανε.

Όσον αφορά την κοινοβουλευτική του παρουσία, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που έχει καταθέσει, στις ομιλίες του στα υπό ψήφιση νομοσχέδια, καθώς και στη συμμετοχή του σε Επιτροπές της Βουλής.

Σχετικά με τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά του, ο κ. Νικολαΐδης ενδεικτικά ανέφερε τις εξής:

  • για τους οδικούς άξονες Δράμα – Αμφίπολη και Δράμα – Καβάλα, καθώς και για τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία μέσω του δρόμου Δράμα – Κάτω Νευροκόπι – Εξοχή
  • για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο, την υποστελέχωση σε συγκεκριμένες κλινικές, καθώς και για το πάγιο αίτημα της δημιουργίας Μονάδας Χημειοθεραπείας
  • για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
  • για τη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης και για τη θέσπιση τρίτης θέσης Εισαγγελέα στη Δράμα
  • για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία
  • για τη δημιουργία τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων σε εκτάσεις γης υψηλής παραγωγικότητας, καθώς και για τα σοβαρά ζητήματα που προκαλούνται στα οινοποιεία από τη συγκεκριμένη εξέλιξη
  • για τα πανεπιστημιακά τμήματα με έδρα τη Δράμα
  • για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το έργο του φυσικού αερίου
  • για το Κτηματολόγιο και για ζητήματα σχετικά με τίτλους ιδιοκτησίας
  • για την παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Προσοτσάνης του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι της Πετρούσας

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης, όταν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, επανέρχεται στο ίδιο θέμα. «Ο σκοπός μου δεν είναι επικοινωνιακός, δηλαδή απλώς να φανεί πως ασχολούμαι με ένα ζήτημα, αλλά η ουσία, καθώς επιδιώκω να επιλυθεί το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις ομιλίες του στη Βουλή, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε: «Σε όλα τα νομοσχέδια που έχω τοποθετηθεί μέχρι τώρα, αναφέρομαι στη Δράμα, συνδέοντας το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με θέματα που απασχολούν τις Δραμινές και τους Δραμινούς. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο ο εκάστοτε Υπουργός που κάθεται στα κυβερνητικά έδρανα, θα ενημερωθεί για τα σημαντικά προβλήματα της Δράμας. Μάλιστα, έχουμε φτάσει στο σημείο, όταν προετοιμάζομαι να ανέβω στο βήμα της Βουλής, συνάδελφοί μου να με ρωτάνε αν θα μιλήσω πάλι για τη Δράμα. Ναι, απαντώ. Όσο έχω αυτό το δικαίωμα πάντα θα μιλάω για τον τόπο μου και για όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εδώ σε αυτήν την άκρη της Ελλάδας».

Τέλος, ο κ. Νικολαΐδης χαρακτήρισε ως σημαντικό κομμάτι της δράσης του ως Βουλευτής, εκτός όμως του Κοινοβουλίου, τις συναντήσεις του στα Υπουργεία, όπου προσπαθεί να παρουσιάσει τα προβλήματα και να πιέσει για την εξεύρεση λύσεων. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σημασία δεν έχει το φαίνεσθαι, αλλά η ουσία. Και για αυτό θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με μεθοδικότητα και επιμονή», ανέφερε χαρακτηριστικά.