Δύο νέες χρυσές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στον ΑΣΟΠ – ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΔΙ στην κορυφαία διοργάνωση για τις εξαγωγές των GREEK EXPORTS FORUM & AWARDS 2020, που διοργανώνονται από την ETHOSMEDIA και την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με τη συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού, που συμμετείχε σε ειδική διαδικασία επιλογής-ψηφοφορίας και την αξιολόγηση από τους διπλωματικούς υπαλλήλους οικονομικών & εμπορικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στον ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας απονεμήθηκαν δύο χρυσά βραβεία:

TOP BRANDED EXPORT PRODUCT

TOP TRADING EXPORT COMPANY

Σε σχετική ανακοίνωση από τον ΑΣΟΠ αναφέρονται τα εξής:

«Η απόλυτη φυσικότητα και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων ΑΣΟΠ, ως αποτέλεσμα της πλήρους εναρμόνισης της παραγωγικής αλυσίδας –από την καλλιέργεια μέχρι την μεταποίηση και την εφοδιαστική αλυσίδα- με τα διεθνή δεδομένα διασφάλισης ποιότητας κατέστησαν τους χυμούς ροδιού ΑΣΟΠ και ιδιαίτερα τους βιολογικούς χυμούς ροδιού ταυτοποιημένο προϊόν σε 16 χώρες.

Από την AMAZON και την βασιλική κουζίνα της Σουηδίας μέχρι την Ιαπωνία και τις αραβικές χώρες.

Από τα τέλη του 2020 ο ΑΣΟΠ προμηθεύει τον παγκόσμιο κολοσσό βιολογικών χυμών “RABENHORST” με ελληνικό βιολογικό 100% φυσικό χυμό ροδιού, στη θέση τούρκικου ανταγωνιστικού προϊόντος!!!

Το όραμα της ελληνικής παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας (ρόδι), το πάθος για ανάπτυξη – δημιουργία και το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν την συνεταιριστική επιχείρηση του ΑΣΟΠ, ως την κορυφαία ελληνική καθετοποιημένη μονάδα ροδιάς, αποτελούν σταθερή πυξίδα στην εξελικτική μας πορεία.

Η αναγνωρισιμότητα του ΑΣΟΠ και η ευρύτατη αποδοχή των χυμών ροδιού ΑΣΟΠ από το ελληνικό καταναλωτικό κοινό αποτέλεσαν την βάση για την συστηματική προσέγγιση και διείσδυση του ΑΣΟΠ στις διεθνείς αγορές.

Η απονομή ευσήμων και βραβείων αποτελούν για εμάς ιδιαίτερη τιμή, αλλά και απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης.

Ευθύνης για να συνεχίσουμε σταθερά προσηλωμένοι στο τρίπτυχο:

-ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

-ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ-ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ

Στο πλαίσιο αυτό και αποσκοπώντας στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων ΑΣΟΠ, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας μέσα στο 2021 ο ΑΣΟΠ αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις παραγωγικές του υποδομές με υλοποίηση δύο επενδυτικών προγραμμάτων (ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ & LEADER).

Θα ακολουθήσει στο πλαίσιο οριζόντιας και κάθετης ανάπτυξης της προϊοντικής γκάμας ΑΣΟΠ επένδυση ενταγμένη στον αναπτυξιακό νόμο, που θα αξιοποιεί στην βάση της κυκλικής οικονομίας όλα τα υποπροϊόντα ροδιού.

Ταυτόχρονα ο ΑΣΟΠ επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη με στόχο την ενεργητική προστασία (αντιχαλαζική προστασία), την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής με προγράμματα δάσωσης-αγροδάσωσης και την περαιτέρω αναδιάρθρωση καλλιεργειών.

Ο “ΑΓΡΟΑΣΟΠ” ως βραχίονας του ΑΣΟΠ λειτουργεί ήδη εδώ και ένα χρόνο, έχοντας υλοποιήσει δεκάδες έργα αντιχαλαζικής προστασίας στο πλαίσιο του Π.Α.Α. 2014-2020».