Φωτογραφία αρχείου από τη Λαϊκή Αγορά στην οδό 19ης Μαΐου

Στην οδό Χελμού, στους χώρους όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης βαρέων οχημάτων, αναμένεται να μεταφερθεί η Λαϊκή Αγορά της Δράμας, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε σχετική συνεδρίαση διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Τάσσου και εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από όσα λέχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαφάνηκε προς υπάρχει ομοθυμία για τη μεταφορά στην περιοχή της Ανάπλασης του συνόλου της Λαϊκής Αγοράς, η οποία μετά την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιούνταν σε δύο σημεία, τόσο στην οδό Χελμού όσο και στην οδό 19ης Μαΐου, παραδοσιακό χώρο διεξαγωγής της εδώ και δεκαετίες.

Όσον αφορά τον πιο ενδεδειγμένο χώρο στην οδό Χελμού, υπήρξαν διάφορες προτάσεις, όμως η κατάληξη της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, έτσι ώστε η Λαϊκή Αγορά να είναι ουσιαστικά εγκατεστημένη σε έναν άνετο μεν, αλλά μικρότερο σε έκταση χώρο, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία και των κατάλληλων υποδομών, ενώ θα μπορεί να αξιοποιηθεί και ο γειτονικός χώρος της Ποδηλατούπολης.

Βέβαια, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωροθέτησης απαιτείται μια σειρά από αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Δράμας (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Κοινότητα Δράμας και Δημοτικό Συμβούλιο). Πάντως, η σχετική συζήτηση για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, η οποία μέχρι τώρα περιορίζονταν σε επίπεδο διαβούλευσης και επαφών με εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, σύντομα αναμένεται να λάβει επίσημο χαρακτήρα.