Σε ποσοστό 70-80% φθάνει η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Δράμας, τα τριήμερα των φετινών γιορτών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Άγγελο Καλλία.

Λιγότεροι είναι οι επισκέπτες από την νότια Ελλάδα, λόγω του αυξημένου κόστους μετακίνησης. Μεγάλη κίνηση παρατηρείται από επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής που επιλέγουν τη Δράμα για μονοήμερη εκδρομή.
«Η Ονειρούπολη είναι ένας θεσμός που, μαζί με το υπόλοιπο τουριστικό προϊόν του νομού, έχει καταστήσει τη Δράμα δημοφιλή προορισμό» τονίζει ο κ. Καλλίας. Εκφράζει όμως την ανησυχία του για την κίνηση μετά τις 10 Ιανουαρίου. «Ο χειμερινός τουρισμός δεν είναι 10-15 ημέρες, αλλά 120 με 140. Με αυτό το δεδομένο πρέπει να μετρούμε την κίνηση».

Στην περιοχή της Δράμας, το αυξημένο κόστος της ενέργειας αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση ώστε να μπορέσουν να υποστηριχθούν τα καταλύματα που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο κι έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Πηγή: ertnews.gr