Σε ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου αναφέρονται τα εξής:

Κάτω από την ιδιαίτερη συγκυρία της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και των πολυεπίπεδων συνεπειών της,  τα τελευταία χρόνια  κοινωνείται μία προσπάθεια αγάπης στον συνάνθρωπο, ασθενή  καρκινοπαθή. Η αγωνία και οι ιδιαίτερες ανησυχίες  των απλών ανθρώπων αλλά και των επίσημων φορέων για την γενικότερη επιγενόμενη υποβάθμιση των υγειονομικών δομών του νομού μας, επέβαλλαν με επιτακτικό τρόπο  να προχωρήσουμε  με σταθερό βηματισμό στην αναβάθμιση  των υπηρεσιών υγείας κάτι το οποίο επετεύχθη με γενναίες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τα τελευταία δύο χρόνια. Τις προσπάθειες   αυτές συνεχίζουμε με συγκεκριμένη μάλιστα  κατεύθυνση προς τον ογκολογικώς πάσχοντα.

Μετά από 10 χρόνια, ταλαιπωρίας, αρχής γενομένης από το οριακό σημείο της κατάργησης της δυνατότητας εκτέλεσης χημειοθεραπειών από το νοσοκομείο μας, και την δημιουργία ενός ογκολογικού χάρτη στη χώρα, που έβγαζε τη Δράμα εκτός, καταφέραμε το 2019 να εξασφαλίσουμε έναν ογκολόγο ιατρό στο νοσοκομείο μας, μια φορά την εβδομάδα, μια πολύ σημαντική βοήθεια για  τους καρκινοπαθείς ασθενείς του νομούς μας. Η παρουσία του συγκεκριμένου ιατρού υπήρξε η αρχή μιας προσπάθειας, με ρεαλιστικό στόχο την ενίσχυση της χειρουργικής ογκολογίας με ένα τμήμα βραχείας ημερήσιας νοσηλείας ογκολογικών εγχύσεων.

Η παραπάνω διεκδίκηση σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου γίνεται πράξη σήμερα με την επίτευξη της τροποποίησης-συμπλήρωσης του Οργανισμού του Νοσοκομείου Δράμας και η οποία προβλέπει τη σύσταση Αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας. Στη συντονισμένη αυτή προσπάθεια οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και το Επιστημονικό του Συμβούλιο και την  Ιατρική του  υπηρεσία.

Ως εκ τούτου διαμορφώνονται Διατομεακά Τμήματα με δυναμικότητα (8) κλινών ως εξής:

  1. Βραχείας Νοσηλείας
  2. Αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
  3. Μονάδα Χημειοθεραπείας

Επίσης συστήνονται:

  • Δύο (2) θέσεις ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας, με ταυτόχρονη σύσταση ειδικότητας.
  • μια (1) θέση ειδικότητας Πνευμονολογίας –Φυματιολογίας
  • μια (1) θέση ειδικότητας Ενδοκρινολογίας-Διαβήτη-Μεταβολισμού, με ταυτόχρονη σύσταση της ειδικότητας
  • και μια (1) θέση ειδικότητας Νεφρολογίας.

Θερμές ευχαριστίες να εκφράσουμε για την ανταπόκρισή τους, τόσο την προηγούμενη όσο και την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η Κυβέρνηση μας με προγραμματισμό, προχωρά στην υλοποίηση των στοχεύσεών της, έτσι ώστε και οι Δραμινοί πολίτες, ειδικότερα οι αναγκεμένοι πάσχοντες,  να λαμβάνουν την περίθαλψη που τους αξίζει.