Η ΑΜΚΕ ΠΟΜΠΗ υποδέχεται στη Δράμα 24 και 25 Μάιου τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου για ένα διήμερο θεατρικής πράξης.

Το Σάββατο 24/5 στις 20.30 στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας ο Μάριος Ιωάννου θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Η Τελετουργία του Τσαγιού». Σε κείμενο και σκηνοθεσία δική του και του Achim Wieland. Μια παράσταση που ταξιδεύει εδώ και 6 χρόνια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και αγκαλιάζεται θερμά από τους θεατές και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Μια ασυνήθιστη Γκέισα που διηγείται αληθινές ιστορίες σύγχρονου παροξυσμού με χιούμορ και τρυφερότητα. Μια καθαρή ματιά στην αλήθεια του Κόσμου μας. Ένα δυνατό κείμενο και μια μεταμορφωτική τελετουργία, με έντονα εκφραστικά και αυτοσχεδιαστικά στοιχεία.

Διάρκεια 70 λεπτά. Γενική τιμή εισόδου: 10 ευρώ.

Την Κυριακή 25/5 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα πραγματοποιηθεί 4ωρο θεατρικό εργαστήρι (16.00- 20.00) για ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς και ανθρώπους που αγαπούν το Θέατρο.

Το εργαστήρι θα έχει θεματική την τελετουργία ως αναγκαιότητα στη ζωή μας. Ο Μάριος Ιωάννου θα διδάξει την οργανική κατανόηση της αναπνοής ως τεχνική απελευθέρωσης του σώματος, της φωνής και της φαντασίας.

Περιορισμένες θέσεις.

Πληροφορίες –Κρατήσεις

Κατερίνα Μανούση: 6942015069

Μαριάνα Βουγά: 6987301880

Η θεατρική παράσταση «Η Τελετουργία του Τσαγιού»

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα το 2019 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και από τότε έχει ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κερδίζοντας τον ενθουσιασμό κοινού και κριτικών.

Η «Τελετή Τσαγιού» τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Milano Off Theatre Festival το 2019, ενώ το 2020 ο Μάριος Ιωάννου κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο FIAT Festival του Μαυροβουνίου.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Αγγλόφωνη της εκδοχή, σε Θέατρα και Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, Μιλάνο, Τορίνο, Εδιμβούργο, Ρώμη, Βερολίνο, Μαυροβούνιο, Σεράγεβο, Σικελία και στα Τίρανα (μεταφρασμένη στα Ελληνικά).

Στην Αθήνα η παράσταση έχει μέχρι τώρα ολοκληρώσει τρεις κύκλους παραστάσεων στο BIOS και στην Artiria Athens.

Ποιητική αποτίμηση της παράστασης

Εν αρχή ην οι Τελετουργίες.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Ζen, κάθε στιγμή και τελετουργία είναι μια φευγαλέα στιγμή. Είναι η συμμετοχή μας στον κόσμο των όντων. Το εδώ και το τώρα.

Μια ασυνήθιστη γκέισα εκπαιδεύεται και αναρωτιέται. Παρατηρεί. Τι είναι η αρχή του νερού; τι είναι τα δάκρυα του Θεού; γιατί κλαίει ο Θεός; Διδάσκεται Ευπρέπεια, Ευπροσήγορη προσέγγιση, μαθαίνει να δένει την τελετουργική ζώνη Ομπι πίσω, μαθαίνει το λευκό μακιγιάζ, μαθαίνει να δένει τα μαλλιά της. Πάνω απ όλα όμως προσπαθεί να εκπαιδεύσει το μυαλό και τα μάτια της. Ορίζει τα βήματά της και γεμίζει τα μάτια της με εικόνες αιχμηρές που οριοθετούν την Μοίρα και τον Καιρό. Την ανθρώπινη βουλιμία για κατανάλωση. Μας παίρνει μαζί σε μια περιήγηση. Δέχεται στην ψυχή της τον πόνο και την θλίψη του κόσμου, την ομορφιά και την απεραντοσύνη του. Ματώνει και μαθαίνει. Κομίζει την Συμπόνια και την Αγάπη για τα πλάσματα που δεν έχουν φωνή. Επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε για να βρει την εξαγνιστική δύναμη του νερού, μέσα από τον ατμό που δημιουργεί η χύτρα στην τελετουργία που τόσο αγαπά.

Μια μεταμορφωτική τελετουργία.

Βιογραφικό Μάριου Ιωάννου

Ο Μάριος Ιωάννου είναι ένας διακεκριμένος Ελληνοκύπριος ηθοποιός του οποίου η καριέρα καλύπτει τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Δίγλωσσος ερμηνευτής (ελληνικά και αγγλικά), φημίζεται για το συναισθηματικό βάθος και την ευελιξία που φέρνει σε κάθε ρόλο.

Το ταξίδι του Μάριου ξεκίνησε από τη σκηνή, όπου έχτισε γερές βάσεις στο κλασικό και σύγχρονο θέατρο. Από τις πιο αναγνωρισμένες ερμηνείες του είναι το Woyzeck του Büchner (με σκηνές στη Ζυρίχη, το Βερολίνο και τη Στουτγάρδη), ο Casca στον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ και ο Ben στο Dogville του Lars Von Trier στο Εθνικό Θέατρο. Η στοιχειωμένη ερμηνεία του Τρελού στο Ημερολόγιο ενός Τρελού του Γκόγκολ μαγνήτισε το κοινό τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Κύπρο. Στο Fear Industry, ένα επινοημένο θεατρικό έργο που σκηνοθέτησε ο Achim Wieland, ο Μάριος καταπιάστηκε με πολλούς χαρακτήρες σε μια παράσταση που περιόδευσε την Αθήνα, το Βερολίνο, το Γκέτεμποργκ, το Μάλμε και τη Βρέμη – κερδίζοντας την «Καλύτερη Θεατρική Παράσταση στις σκηνές του Βερολίνου 2016» από το Zitty Magazine.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Μάριος έχει περιοδεύσει εκτενώς σε όλη την Ευρώπη ως η κομψή αλλά πολύπλοκη Geisha Kikuno Hana στην Τελετή τσαγιού, που έγραψε μαζί με τον Achim Wieland. Η παραγωγή τιμήθηκε με βραβεία στο Μιλάνο και το Μαυροβούνιο και εμφανίστηκε στη Ρώμη, το Βερολίνο, το Σεράγεβο και το Τορίνο.

Στον κινηματογράφο, ο Μάριος έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Κούνδουρος, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Ηλίας Δημητρίου, ο Άδωνις Φλωρίδης, η Σύλβια Νικολαΐδη, ο Γιάννης Βεσλεμέ, ο Ιωακείμ Μυλωνάς και ο Βλάνταν Σούμποτιτς. Η επιτυχία του ήρθε με τον βραβευμένο πρωταγωνιστικό ρόλο του Μουσταφά, Σύρου πρόσφυγα, στο Καλαμπούς, για τον οποίο κέρδισε τον Α’ Ανδρικό ρόλο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2002. Μια δεκαετία αργότερα, η ερμηνεία του ως cockney chef Andy στο Fish ‘n Chips του χάρισε μια τιμητική διάκριση στο International Film Days Festival στην Κύπρο, με το The Hollywood Reporter να περιγράφει τη δουλειά του ως «λεπτή και αγαπητή». Πιο πρόσφατα, η ερμηνεία του της τρανς γυναίκας Ζήνα στο Tsikitigklon – The Fairy and the Man κέρδισε βραβεία Καλύτερης Ερμηνείας στο ISFFC στην Κύπρο και στο Spicy Indie International Film Festival στην Ελλάδα.

Το τηλεοπτικό του έργο είναι εξίσου τολμηρό, με ρόλους που ξεχωρίζουν ως άνδρας με αναπηρία (Μίλα Μου, Sigma TV), απελπισμένος εθισμένος (Κόκκινος Κύκλος, Alpha TV) και κλειστή τρανς γυναίκα (Κάρμα, Alpha Κύπρου), που φέρνουν ευαισθησία και πολυπλοκότητα σε ιστορίες που συχνά μένουν ανείπωτες.

Το 2017, ο Μάριος Ιωάννου διορίστηκε από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 για να γράψει και να σκηνοθετήσει το «Uniting the Mediterranean Sea», μια φιλόδοξη διεθνή συμπαραγωγή με ηθοποιούς από το Μαρόκο, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία και την Κύπρο. Το κομμάτι είχε βαθιά απήχηση τόσο στο κοινό όσο και στους συμμετέχοντες.

Πέρα από τη σκηνή και την οθόνη, ο Μάριος είναι ο συν-καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής εταιρείας SRSLYyours και ένας παθιασμένος μέντορας. Καθοδηγεί ηθοποιούς καθώς και επαγγελματίες στις επιχειρήσεις, βοηθώντας τους να ξεκλειδώσουν τη δύναμη της ερμηνείας και της επικοινωνίας μέσω του εξατομικευμένου προγράμματος Voice It With Style.