ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

Ο Δήμος μας είχε την τιμή σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυργίων, να φιλοξενήσει φέτος στα Κύργια την 6η συνάντηση Μικρασιατών ζωντανεύοντας μνήμες χορεύοντας και τραγουδώντας.

Στο γήπεδο των Κυργίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/06/2017 Μικρασιατική συνάντηση με την συμμετοχή συλλόγων απ’ όλη την Μακεδονία και Θράκη. Η εκδήλωση περιλάμβανε συγκέντρωση των συλλόγων στο Δημαρχείο, επιμνημόσυνη δέηση, παρέλαση και αυθεντικό Μικρασιατικό Γλέντι με τους Εμπειροτέχνες και την κ. Ανατολή Μαργιόλα.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου Κος Δημήτριος Δαλακάκης δήλωσε: «Μεγάλη τιμή για το δήμο μας αποτελεί η 6η συνάντηση Μικρασιατών Μακεδονίας και Θράκης στα Κύργια. Η Μικρασιατική καταστροφή μέσα στο δράμα της προσέφερε στην πατρίδα μας άξιους πολίτες που αν και ξεριζωμένοι αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αξιοζήλευτες οικογένειες και επιχειρήσεις. Προσέφεραν τα μέγιστα στην πατρίδα μας χτίζοντας με τον γηγενή πληθυσμό μια νέα Ελλάδα. Τους τιμούμε και μοιραζόμαστε μαζί τους τα έθιμα και τον πολιτισμό που έφεραν από την Μικρά Ασία. Πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυργίων για την άψογη διοργάνωση και φυσικά σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και στους εθελοντές που συμμετείχαν».