Διαθέσιμη είναι πλέον πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμού (www.emvolio.gov.gr) και για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών, η οποία μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε από τα 4 εμβόλια που έχουν εγκριθεί προς χρήση στην Ελλάδα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson&Johnson). Οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson θα ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο της Johnson&Johnson στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική πλατφόρμα θα πρέπει να επιλέξουν την επιλογή Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ (3ο) για να δουν τη διαθεσιμότητα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται πως στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας ήδη βρίσκονται σε λειτουργία άλλες 2 γραμμές εμβολιασμού, η μία για το εμβόλιο της Pfizer και η άλλη το εμβόλιο της AstraZeneca.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δυνατότητα για κλείσιμο ραντεβού έχουν πολίτες 30-44 ετών (μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca), πολίτες άνω των 45 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται από πλευράς Κυβέρνησης, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει γνωστό πότε θα “ανοίξει” η πλατφόρμα και για πολίτες μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας.

Η πορεία των εμβολιασμών στην Π.Ε. Δράμας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, στην Π.Ε. Δράμας μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν εμβολιαστεί συνολικά 23.712 πολίτες. Από αυτούς οι 16.086 εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου και οι 7.626 και με τις δύο δόσεις.