Σε προβλήματα που δημιουργούνται από τον υπερπληθυσμό των λύκων στο Νομό Δράμας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας. Ο κ. Ελευθεριάδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε πως υπάρχει «τεράστιο πρόβλημα στο Νομό μας» και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει αιτήσεις και έχουμε κάνει και αναφορές και εμείς ως Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, αλλά και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, η ΚΟΜΑΘ, αλλά και η Κυνηγετική Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους στην Ελλάδα». Μάλιστα, όπως είπε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο σε τοπικό επίπεδο, με τον Νομό Δράμας να έχει τα περισσότερα καταμετρημένα περιστατικά, ενώ ακολουθούν ο Νομός Έβρου και ο Νομός Κιλκίς. «Επειδή ακριβώς έχουμε τέτοια μεγάλο πρόβλημα με τους λύκους, εδώ και τρία χρόνια ασφαλίζουμε πλέον και τα σκυλιά των κυνηγών, των μελών του Συλλόγου μας, και για τον λύκο», επεσήμανε ο κ. Ελευθεριάδης.

Σχετικά με τις περιοχές που είναι εντονότερο το πρόβλημα, ο κ. Ελευθεριάδης ανέφερε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί περιστατικά στην περιοχή Κ. Νευροκοπίου – Κ. Βροντού – Περιθώρι, στην περιοχή Κύργια – Περιστεριά – Πλατανόβρυση, με 10 σκοτωμένα κυνηγετικά σκυλιά και στην περιοχή μετά το Μαρκυπλάγι, με άλλα 5 σκοτωμένα σκυλιά. Όπως είπε ο κ. Ελευθεριάδης ο υπερπληθυσμός των λύκων δημιουργεί προβλήματα και στους κτηνοτρόφους, ενώ πλέον οι λύκοι είναι ορατοί στα σπίτια ή και στους δρόμους. Για αυτούς τους λόγους, εξήγησε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας «φοβόμαστε να πάμε στο κυνήγι. Κάποιες περιοχές τις έχουμε αποκλείσει από το θέμα του υπερπληθυσμού του λύκου».

Όπως είπε ο κ. Ελευθεριάδης «ο λύκος είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας» και για αυτό «εμείς δεν θέλουμε ο λύκος να εκλείψει», όμως, συνέχεια ο υπερπληθυσμός είναι πρόβλημα. «Πλέον ο λύκος δεν φοβάται τον άνθρωπο. Ο λύκος κάποτε ήταν το φάντασμα του δάσους και τώρα βλέπετε λύκους να κυκλοφορούν μέσα στα σπίτια», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως λύκοι έχουν εντοπιστεί στον δρόμο της Καλλιφύτου ή στον δρόμο της Καβάλας και μάλιστα δεν πρόκειται για έναν λύκο, αλλά για αγέλες που φτάνουν στα 7 ή στα 12 μέλη.

Ο κ. Ελευθεριάδης ζήτησε από την Πολιτεία να πάρει μέτρα και «να μην φτάσουμε πλέον στο σημείο να γίνει επίθεση στον άνθρωπο για να πάρουμε μέτρα». Κάποια από αυτά τα μέτρα, εξήγησε, μπορεί να είναι η καταμέτρηση των λύκων ή ο περιορισμός τους, τονίζοντας πάντως πως «εμείς δεν θέλουμε το μέτρο της αυτοδικίας ούτε στους λύκους ούτε σε κανένα άλλο ζώο».