Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κατάθεση στεφάνου από την Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε. προς τιμήν των νεκρών της εργατικής τάξης και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, παγκόσμιο σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στην ομιλία της η Μαρία Μάλλη, μέλος της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε., μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Με ορμή και έμπνευση από την Ιστορία μας, συνεχίζουμε! Ερχόμαστε στο σήμερα βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής. Τώρα περισσότερο από ποτέ! Η πραγματικότητα που ζούμε δε συμβαδίζει με την κοινωνική εξέλιξη, με τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα να καλυφθούν οι πολύπλευρες ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς. Αυτές οι δυνατότητες, αντί να απελευθερωθούν, αξιοποιούνται από τους καπιταλιστές ως πεδία κερδοφορίας και εκμετάλλευσης.

Η διαχείριση της πανδημίας και οι συνέπειές της στους εργαζόμενους είναι μια μακάβρια απόδειξη, ένα ακόμη έγκλημα στη μακάβρια λίστα με τα εγκλήματα του καπιταλισμού. Αποδείχτηκε ότι οι αντιθέσεις σε μία άδικη, ταξική κοινωνία όχι μόνο δεν γεφυρώνονται σε περιόδους, όπως αυτές της πανδημίας, αλλά αντίθετα οξύνονται περισσότερο.

Το γεγονός ότι τα ίδια τραγικά αποτελέσματα αντιμετωπίζουν οι λαοί σε όλες τις χώρες, ακόμα και σε αυτές των κατ’ όνομα «προοδευτικών» κυβερνήσεων αποδεικνύει ότι η διέξοδος για το λαό δεν βρίσκεται σε κάποια μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλά στην ανατροπή της, για μία νέα κοινωνική οργάνωση που στο επίκεντρο της οικονομίας θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών, με την εξουσία στα χέρια του εργαζόμενου λαού για να του εξασφαλίζουν τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων.

Τώρα είναι η ώρα μιας μαχητικής εργατικής – λαϊκής απάντησης. Πριν ένα χρόνο η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων στο Σύνταγμα έδωσε «σήμα» ανάτασης, έμπνευσης και δύναμης, εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων. Οι φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, στις 6 του Μάη, να κάνουν ακόμα πιο δυνατό το σύνθημα της «οργανωμένης απειθαρχίας» κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Σήμερα, με μεγαλύτερη ορμή υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, προβάλλοντας τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Είναι η ώρα η εργατική τάξη, ο λαός να αξιοποιήσουν τα δικά τους «όπλα» στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου. Γιατί πραγματικά σύγχρονο και ρεαλιστικό σήμερα, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο, εξασφαλίζοντας περισσότερο και πιο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Όλη η πείρα στη χώρα μας δείχνει πως ό,τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους δικούς του αγώνες και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 6 Μάη στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων».