ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και Ε.Ε. παίρνουν απανωτά μέτρα για την στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, καλούν εμάς τους εργαζόμενους να σηκώσουμε τα βάρη της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν. Κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ελαστικές μορφές απασχόλησης, μειώσεις μισθών με την απειλή της απόλυσης, απολύσεις εγκύων, κανένας σεβασμός στη μητρότητα, διεύρυνση του ωραρίου, διαλυμένο σύστημα υγείας και παιδείας. Και συνεχώς μας ζητάνε να κάνουμε κι άλλες θυσίες, μας ζητάνε συνεχώς την παραχώρηση ακόμη κι αυτών των λίγων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, όσα χρόνια κι αν δουλεύουμε σε μία επιχείρηση.

Και στο Νομό μας το τελευταίο διάστημα φημολογείται πως μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μειώσεις, της τάξεως του 5-10% στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων.

Όλοι αυτοί πατούν πάνω στον φόβο της ανεργίας που την χρησιμοποιούν για να μας κάνουν να σκύβουμε το κεφάλι, κλαίγονται για τις δυσκολίες της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, ενώ ταυτόχρονα οι τζίροι τους συνεχώς αυξάνονται, για να μας πείσουν να βάλουμε πλάτη στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «Μαρινόπουλος» που ενώ η εταιρεία του πτώχευσε, επένδυσε 1.800.000 ευρώ από την δήθεν πτωχευμένη του επιχείρηση, σε εταιρείες στο εξωτερικό, αφήνοντας μετέωρους τους εργαζόμενους. Κι εκεί οι εργαζόμενοι έκαναν υποχωρήσεις, κι εκεί τους έπειθαν να ακολουθούν τη λογική του «μικρότερου κακού».

Πόσες ακόμη θυσίες να κάνουμε; Δεν μας παίρνει!

Δεν υπάρχει άλλη λύση απ’ την αντίσταση απέναντι στην σύγχρονη σκλαβιά που μας καταδικάζουν.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση κάθε απεργίας, βρέθηκε σε κάθε χώρο δουλειάς, παρενέβη κι απέτρεψε την απληρωσιά υπερωριών και όχι μόνο, σε μεγάλες επιχειρήσεις του Νομού μας, ακόμη και απολύσεις που ήταν δρομολογημένες.

Εμείς δε βλέπουμε άλλη λύση εκτός από την οργάνωση όλων των εργαζομένων του κλάδου στο ταξικό Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

-Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Υπογραφή νέων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο 8ωρο – 5ημερο – 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

-Προστασία της εργαζόμενης γυναίκας και της μητρότητας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 1η ΜΑΗ 2018 ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ Κ.ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ