­ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Γ. ΨΑΡΡΑ

 

Τις δράσεις, το πρόγραμμα και τις συναυλίες της Ονειρούπολης παρουσίασαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς.

Σχετικά με τις δράσεις, το πρόγραμμα και τις συναυλίες της Ονειρούπολης, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε:

«Το μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι που κάθε χρόνο γράφεται στη Δράμα, είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Ένα παραμύθι που φέτος στολίζεται με τουνελόδρακους, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, μικρά λυκάκια, καλικάντζαρους, χιονανθρώπους αλλά και τον Άγιο Βασίλη. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας είναι στην Ονειρούπολη της Δράμας.

Καθημερινά θα προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Μικροί και όσοι νιώθουν νέοι, θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν με τους χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές των παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να συμβάλλουν στο έργο φορέων και Συλλόγων. Με λίγα λόγια να ζήσουν εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε αυτό το μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Συγκεκριμένα στις δράσεις της Ονειρούπολης είναι το νέο Σπίτι του Άη Βασίλη, το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών, η Σχολή Χριστουγεννιάτικης Μαγείας, τα Playmobil με ιππότες και πριγκίπισσες, το Ταχυδρομικό Εργαστήρι, το Σπιτάκι του Παραμυθιού με αφιέρωμα στον μεγάλο παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά, το παγωμένο Εργαστήρι Πειραμάτων, το Εργαστήρι Χαμόγελου, το Εργαστήρι της Φύσης, το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας, το Ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων, το fun park της Ονειρούπολης.

Μέσα στις πολλές εκπλήξεις της Ονειρούπολης είναι και η εκδήλωση με το Ευγένιο Τριβιζά, ο οποίος την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα μιλήσει με τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, θα υπογράψει αυτόγραφα και τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα συγκεντρωθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Βέβαια, οι επισκέπτες της Ονειρούπολης θα απολαύσουν και υπέροχες συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Κουφός, ο Γιώργος Τσαλίκης, οι Les au revoir, οι Vegas, ο Bo (Μπο), ο Μύρωνας Στρατής με τη Μαλού και οι Rec.

Οφείλω να σημειώσω ότι η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη και απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι το λαμπερό χαμόγελο και η καλύτερη διάθεση. Η Δράμα ήταν, είναι και θα είναι η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές όλους εσάς».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς αναφέρθηκε στους χορηγούς που στηρίζουν την Ονειρούπολη 2017-2018, ευχαριστώντας τους για τη συμβολή τους. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ και να ευχαριστήσω δημόσια τους χορηγούς της φετινής Ονειρούπολης. Οι χορηγοί της Ονειρούπολης είναι τα Super Markets Γουντσίδη, o Όμιλος 3E, η Amita Fun, τα Νερά Αύρα, τα Τσακίρης Chips, τα καταστήματα ηλεκτρικών Χρηστίδης, τα κατάστημα καλλυντικών και εξοπλισμού καταστημάτων Artesio Store, το Bistro Cafe Gatto Nero, το Cafe Bar Enzo, η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, τα καταστήματα παιδικών παιχνιδίων toys-shop.gr και Τσαφ Τσουφ, το πρατήριο υγρών καυσίμων Διογένης, το κατάστημα επίπλων IDEA (στον Άγιο Αθανάσιο), τα αναψυκτικά Nektar, τα καταστήματα παιδικών ειδών ΠΙΝΟΚΙΟ και άλλοι που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο. Τους ευχαριστούμε που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά και κάνουν την Ονειρούπολη υπόθεση όλων των Δραμινών».