ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ οι ΗΠΑ!!! Δεν είναι τίτλος και καθιερωμένος θεσμός, αλλά η συμμετοχή τους σε 60 επιχειρήσεις. Τζίρος τρισεκατομμυρίων δολαρίων μαζί μα την οικονομική διάσταση και γεωστρατηγική. Έτσι μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο, μια πυριτιδαποθήκη σύγχρονων όπλων μαζικής εξόντωσης και καταστροφής.

Μάλιστα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνδρες του FBI παρακολουθούν τους διαδηλωτές από την ναυαρχίδα τους, ώστε να επέμβουν.

Οι νέοι μας θα υποστούν τα επικίνδυνα σχέδια του σφαγείου των λαών και το λιμάνι του θανάτου, η Θεσσαλονίκη, θα γίνει ορμητήριο για να σκοτώνονται οι λαοί της Μεσογείου. Επιδιώκουν βάσεις σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και γενικά από Μαύρη Θάλασσα και Βαλκάνια ως την Ανατολική Μεσόγειο οι «φίλοι μας» οι Αμερικάνοι.

Δεν θέλουμε για προστάτες ιμπεριαλιστές. Δυστυχώς η μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας ήταν και είναι υποτελής και ξενόδουλη υπηρετώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για επέκταση της πολιτικής και οικονομικής τους επιρροής με κάθε μέσο.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. Επίκαιρα και τα παλλαϊκά συνθήματα που στα νιάτα του φώναζε κι ο Πρωθυπουργός: Έξω το ΝΑΤΟ, Αμερικάνοι φονιάδες των λαών, έξω οι βάσεις του θανάτου… Τώρα δεν ισχύουν αυτά κ. Τσίπρα, αφού γνωρίζεις όπως όλοι ότι οι ΗΠΑ στήριξαν –και μέλημά τους είναι αυτό – 35 φασιστικά κράτη;

Πολλά τα «ανδραγαθήματά» τους κατά τον 20ο και 21ο αιώνα ανά την υφήλιο με εκατομμύρια νεκρούς από βομβαρδισμούς, από χημικά όπλα, από δολοφονίες, πραξικοπήματα, βασανισμούς, γενοκτονίες, ενοικιάσεις γκάνγκστερ, με χρηματοδοτήσεις σε δικτάτορες και βαρόνους κοκαΐνης.

Αναφέρω κάτι ελάχιστο από τα ανατριχιαστικά τους εγκλήματα.

  1. 1945. Χιροσίμα, Ναγκασάκι. Ατομικές βόμβες, πυρηνικό ολοκαύτωμα που συγκλόνισε την ανθρωπότητα.
  2. 1947. Στην Ελλάδα ο Τρούμαν, κατά τον Ελληνικό Εμφύλιο που προκάλεσαν οι ΗΠΑ για να μην επικρατήσουν οι κομμουνιστές, έριξε τις βόμβες Ναπάλμ, ώστε να μαυρίσει και να μαυρίσει και να καεί –όπως ήθελαν- η Ελληνική γη και τα γυναικόπαιδα για να αφανιστούν οι αριστεροί.
  3. 1974. Στην Κύπρο ενεργούν με πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου και με απόπειρα δολοφονίας, με αποτέλεσμα το 40% του Κυπριακού εδάφους ν’ ανήκει στην Τουρκία.
  4. 1991. Πόλεμος του Κόλπου. Είναι ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος της Ιστορίας με CNN σε τηλεοπτικό θέαμα για επίδειξη δυνάμεων και εκφοβισμό των λαών, ώστε να μη «σηκώσουν κεφάλι» σ’ αυτά που θέλουν οι ιμπεριαλιστές κεφαλαιοκράτες Αμερικανοί.

Τελειώνω με τα λόγια του Nicolas Davies: Ένα τεράστιο ποσό του ανθρώπινου πόνου θα μπορούσε να μετριαστεί και πολλά παγκόσμια προβλήματα να λυθούν ένα οι ΗΠΑ έκαναν μια πραγματική δέσμευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου.