ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

 

Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, για την Ιερά Μητρόπολη Δράμας για τον Μητροπολίτη κ. Παυλο και για την Πετρούσα. Ένα έργο εθνικό και ορθόδοξο έγινε πράξη.

Μετά από αγώνα 10 ετών του Μητροπολίτη μας εγκαινιάστηκε ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πετρούσα. Ο Ναός είχε περιέλθει στους Βούλγαρους και τα τελευταία χρόνια μερίδα τοπικών αρχών της περιοχής ήθελε να τον μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο. «Οι ναοί όμως δεν αλλάζουν χρήση» είχε πει ο εθνομάρτυρας Άγιος Χρυσόστομος και επανέλαβε ο Μητροπολίτης μας.

Ο επόμενων νικά. Αυτό συνέβη. Το απαράμιλλο σθένος του κ. Παύλου που επιδόθηκε σε ένα δικαστικό αγώνα δικαιώθηκε. Ενωτικός όπως πάντα ο Μητροπολίτης μας, κάλεσε όλους αυτούς που δεν ήθελαν τη λειτουργία του Ιερού Ναού να μετανοήσουν.

Στην τελετή συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Την τελετή μετέδωσε διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο το κανάλι orthodoxia.info ενώ κατά την διάρκεια της μετάδοσης διάβασε το ιστορικό της κατάληψης της εκκλησίας από τους Βούλγαρους η ηθοποιός κ. Μελίνα Μποτέλλη. Πλήθος πιστών ήταν εκεί στη μεγάλη ιστορική ημέρα.