«ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» του Δήμου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Με μαγικό τρόπο κατόρθωσε η Δημοτική Αρχή να εμφανίσει την αύξηση των δημοτικών τελών σε μείωση.

Όμως όπως όλα τα ψέματα, θα αποκαλυφθεί και αυτό όταν θα έρθουν οι λογαριασμοί στους πολίτες της Δράμας.

Η Δημοτική Αρχή από τη στιγμή που έχει πάρει τα ηνία του Δήμου προχωρά κάθε χρόνο σε αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Οι αυξήσεις αυτές προήλθαν από τον άστοχο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών τόσο σε επίπεδο περιφερειακό μέσω της ΔΙΑΑΜΑΘ αλλά και τοπικά στον Δήμο Δράμας.

Κύριος εκφραστής αυτών πολιτικών ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος.

Ποιος δεν θυμάται τις αυξήσεις 54% στην οικιακή χρήση το 2016, αλλά και την περσινή οριζόντια αύξηση κατά 26,5%.

Φέτος ενώ προϋπολογίζουν να εισπράξουν 18% περισσότερα χρήματα από τα τέλη, ψήφισαν συνεπικουρούμενοι από τις υπόλοιπες παρατάξεις μείωση 10%.

Θαύμα!!!

Στην πραγματικότητα όμως λόγω της διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων που είναι σε εξέλιξη, αυτό που θα γίνει είναι να επιβαρυνθούν οι πολίτες κατά 8%.

Ας δούμε όμως τι προτείναμε εμείς, αλλά δυστυχώς καμία παράταξη δεν το υιοθέτησε, γιατί πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που χτυπάει αυτούς που πραγματικά παράγουν απορρίμματα και αυτούς που τόσα χρόνια κερδίζουν εις βάρος του συνόλου.

Η πρόταση μας ήταν ισοσκελισμένη με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, με την διαφοροποίηση ότι εμείς ζητήσαμε να αφαιρεθεί το ποσό 650.000 ευρώ από την οικιακή χρήση και τα φτωχά νοικοκυριά και να τα προσθέσουμε σε αυτούς που οφείλουν να πληρώσουν, στην γενική χρήση ειδικά στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μεγάλα υπερμάρκετ που δρουν στην περιοχή μας και έχουν εξαφανίσει τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες του Δήμου μας.

Επίσης να επιβαρυνθούν οι μεγάλες βιομηχανίες που εδώ και χρόνια πληρώνουν με συντελεστή μικρότερο από αυτόν που πληρώνει μία γιαγιά στο χωριό.