ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Δεν υπάρχει ζήτημα παύσης λειτουργίας του Τελωνείου Δράμας, όπως αναφέρει σε σχετικό έγγραφό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο αφορά απάντηση σε αναφορά η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ αναφέρει στο έγγραφό της, το οποίο υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή Τελωνείων, πως «δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας».

Σε σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, ο οποίος και δημοσιοποίησε την απάντηση της ΑΑΔΕ, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Η αναφορά του Βουλευτή στηρίχθηκε σε έγγραφη διαμαρτυρία της 4ης Ένωσης των Τελωνειακών Υπαλλήλων Αν. Μακεδονίας Θράκης, μετά από ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ της ΑΑΕΔΕ, προς 9 συνολικά τελωνεία, μεταξύ των οποίων και το τελωνείο της Δράμας. Με το μήνυμα αυτό η ΑΑΔΕ, ζητούσε την ποσοτική καταγραφή των τελωνειακών εργασιών που πραγματοποιούν τα συγκεκριμένα τελωνεία, προκειμένου να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα λειτουργίας τους. Με την αναφορά του ο κ. Ξανθόπουλος, ζητούσε από το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το τελωνείο Δράμας, καθώς κάθε προσπάθεια απαξίωσης ή αναστολής λειτουργίας του θα έπληττε την τοπική οικονομία και έθετε θέμα αναβάθμισής του. Από την έγγραφη απάντηση της ΑΑΔΕ, προκύπτει, ότι έστω και με έμμεσο τρόπο, η ΑΑΔΕ, δεσμεύεται ότι δεν σχεδιάζει γενικά, το κλείσιμο του τελωνείου στη Δράμα, αλλά και όλων των τελωνείων της που είναι σε λειτουργία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, έχει κατατεθεί αναφορά και από την Βουλευτή Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ενώ δηλώσεις για το θέμα έχουν γίνει και από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος είχε κάνει γνωστό πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε, δεν ετίθετο θέμα κλεισίματος του Τελωνείου.