Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργία
Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργία, αλλά και αυξημένη ανησυχία τόσο για τις εξελίξεις στην οικονομία όσο και για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καταγράφει η τελευταία έρευνα της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ. Η έρευνα είναι πανελλαδική σε δείγμα 1.206 πολιτών, και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-8 Ιουνίου.
Ειδικότερα, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν διαφορά ως προς την πρόθεση ψήφου 8,5 μονάδων, με τη Ν.Δ. να έχει ποσοστό 33,5 και τον ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελλ. Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με τρεις μονάδες. Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης με 39%, με τον κ. Τσίπρα να ακολουθεί με ποσοστό 26%. Ο σημερινός πρωθυπουργός θεωρείται, συγκριτικώς με τους κ. Τσίπρα και Ν. Ανδρουλάκη, ικανότερος να αντιμετωπίσει τόσο τα οικονομικά θέματα, όσο και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Συγκεκριμένα, για την οικονομία και την ανάπτυξη, το 36% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θεωρεί καλύτερα να τα διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης, με τους κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη να λαμβάνουν 24% και 10% αντιστοίχως. Ως προς τα εθνικά θέματα, προηγείται ο σημερινός πρωθυπουργός με 41%, με τον κ. Τσίπρα να συγκεντρώνει 22% και τον κ. Ανδρουλάκη 9%.
Στα αξιοσημείωτα αυτής της έρευνας είναι και το εύρημα αναφορικά με το πότε οι πολίτες θεωρούν καλύτερο να στηθούν οι κάλπες: εδώ, το εκλογικό σώμα δείχνει σχεδόν διχασμένο, καθώς το 46% «δείχνει» το επόμενο έτος και «κοντά στη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας», αλλά το 43% δηλώνει πως καλύτερα θα ήταν να διεξαχθούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές «μέσα στο 2022».
Oλα αυτά δε, με το 83% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή και αρκετά για την οικονομία, και το 66% να δηλώνει πολύ ή και αρκετά ανήσυχο για τη στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα.
Πηγή: kathimerini.gr