ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2022 – ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Μέσα στο 2022, ένα γεγονός που ξεχώρισε και σίγουρα θα παραμείνει στη συλλογική τοπική μνήμη ήταν η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, με επενδυτές, στο beach bar «Πεπόνι», στην παραλία των «Αμμολόφων» την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Η συνάντηση του κ. Παπαεμμανουήλ με επενδυτές ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας από τους κυριολεκτικά χιλιάδες λουόμενους της ζεστής Κυριακής στη συγκεκριμένη παράλια απέστειλε φωτογραφικό υλικό στην εφημερίδα «Εργασία… συν» για την παρουσία οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο πάρκινγκ του beach bar. Οι φωτογραφίες, αφού ελέγχθηκαν για τη γνησιότητά τους, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα ergasia-press.gr τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, χωρίς να γίνεται καμία μνεία στον οδηγό του οχήματος, ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι εκείνη τη στιγμή, παρά μόνο αναφέρονταν συγκεκριμένα ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους ένα όχημα της Π.Ε. Δράμας βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο τη συγκεκριμένη μη εργάσιμη ημέρα. Το θέμα γρήγορα έγινε viral στην τοπική κοινωνία, όπως συνηθίζεται να λέγεται στη γλώσσα του διαδικτύου, ενώ σχετική ανακοίνωση υπήρξε και από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση».

Από τη συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Γρ. Παπαεμμανουήλ την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Μια ημέρα μετά, την Τρίτη 2 Αυγούστου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ έδωσε εξηγήσεις για την παρουσία του οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο beach bar «Πεπόνι» στην παραλία των Αμμολόφων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του για θέματα της επικαιρότητας ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας πως ο ίδιος ήταν ο οδηγός του οχήματος («Προφανώς ναι» ήταν η απάντηση σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν») και αναγνωρίζοντας πως ήταν λάθος του. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας απολογήθηκε για αυτό στους συμπολίτες του, ενώ επιπλέον ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής: «Θέλω να δώσω μια απάντηση σε ένα δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Θέλω να πω ότι ήταν μια βιαστική απόφαση εκ μέρους μου. Ήταν λάθος μου και δεν έπρεπε να γίνει. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα από την 1-1-2022 που ανέλαβα τα καθήκοντα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Υπήρχε μια αντικειμενική ανάγκη. Απολογούμαι για αυτό. Απολογούμαι στους συμπολίτες μου για αυτό, στους οποίους και λογοδοτώ. Μόνο σε αυτούς. Έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός. Και επειδή υπάρχουν κακόβουλοι που παραποιούν τα γεγονότα, για αυτό το λόγο έπρεπε να έχω παραπάνω την προσοχή μου στραμμένη σε αυτό.

Δεν έκανα, όμως, κάποιο έγκλημα. Αναλαμβάνω την ευθύνη και θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Δράμας, που χωρίς να έχουν ευθύνη, βρέθηκαν κι αυτοί στο στόχαστρο».

Από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εργασία… συν» την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 (αρ. φύλλου 770)

Για το ίδιο θέμα υπήρξε και νέα τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαεμμανουήλ, αυτή τη φορά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, μετά από σχετική επερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στην απάντησή του προς τον κ. Τοψίδη (ολόκληρη η συζήτηση της επερώτησης δημοσιεύθηκε αναλυτικά στο φύλλο 772 της εφημερίδας «Εργασία… συν» την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022), ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Είπα ότι ήταν λάθος μου που μετέβη στον συγκεκριμένο χώρο με το συγκεκριμένο όχημα. Το ξαναλέω και τώρα. Έπρεπε όμως να πάω εκεί για συγκεκριμένη συνάντηση με επενδυτές που ενδιαφέρονται να κάνουν στην Π.Ε. Δράμας μια μεγάλη επένδυση και από αυτούς ορίστηκε η συνάντηση στο συγκεκριμένο σημείο. Έτυχε το ΙΧ αυτοκίνητό μου να παρουσιάσει τεχνική βλάβη. Για αυτό είπα ότι υπήρχε αντικειμενική ανάγκη. Μάλιστα η δαπάνη καυσίμων της μετακίνησης αυτής καλύφθηκε αποκλειστικά με δικά μου χρήματα, όπως και άλλες φορές.

Κακώς πήρα το υπηρεσιακό όχημα εκείνη την ώρα, αλλά δεν σκέφτηκα ότι μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ένα τέτοιο θέμα. Ξέχασα ότι υπάρχουν άνθρωποι, που κατ’ επάγγελμα μέσα από μια εικόνα, χωρίς να εξηγούν ή να ρωτούν τι συνέβη, να προσπαθούν να δημιουργήσουν δήθεν σκάνδαλα, να πλήξουν και να λοιδορήσουν την αξιοπρέπεια και την τιμή των ανθρώπων που αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα. Δεν κατασπατάλησα ποτέ δημόσιο χρήμα, όπως κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν, είτε αφορούσε τη δαπάνη των καυσίμων είτε τη συντήρηση του οχήματος…».

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, στη δευτερολογία του, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Τοψίδης, είχε απαντήσει στον κ. Παπαεμμανουήλ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…Θα έπρεπε ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει την παραίτησή του, αν ήθελε πραγματικά να κάνει χρηστή διαχείριση και διοίκηση. Εάν οι επενδυτές που ήρθαν να επενδύσουν στη Δράμα, τον πήραν την Κυριακή το πρωί; Σοβαρός επενδυτής κλείνει ραντεβού. Εάν είχε κλείσει ραντεβού, μπορούσε να υπάρχει και στην κίνηση. Επομένως δεν πείθετε ούτε τον ίδιο σας τον εαυτό κ. Παπαεμμανουήλ και θα έπρεπε, αν πραγματικά νοιάζεστε για το δημόσιο χρήμα που λέτε της Περιφέρειας και αν πραγματικά σέβεστε τον εαυτό σας και την ιδιότητα που σας έδωσε ο λαός, η Δημοκρατία και ο Περιφερειάρχης, θα έπρεπε να έχετε ζητήσει μια ταπεινή συγγνώμη μέσα στο σώμα. Κι όχι να λέτε ότι υπάρχουν κακόβουλοι. Και σας ρώτησα αν εννοείτε κακόβουλους εμάς ως παράταξη, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας έχουν δώσει το δικαίωμα οι πολίτες, να παρακολουθούμε τις κινήσεις της Περιφέρειας. Λέτε ότι πήγατε με δικό σας αυτοκίνητο. Πότε πήγατε; Όταν βγήκε αυτό το σκάνδαλο κι εμείς το καταγγείλαμε. Από εκεί και μετά μπορεί να πήρατε το δικό σας αυτοκίνητο. Πιο πριν πραγματικά αμφισβητώ αν έχετε πάρει άλλο αυτοκίνητο…».

Πάντως, ο ζήλος και η διάθεση προσφοράς του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαεμμανουήλ, να συναντήσει επενδυτές για το μέλλον και την προοπτική της Δράμας σε μια μη εργάσιμη ημέρα, σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα από τους πολίτες αυτού του τόπου, οι οποίοι αναμένεται να το εκτιμήσουν, όταν έρθει η ώρα επιλογής προσώπων. Βέβαια, μέχρι σήμερα, αν και έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από την πραγματοποίηση της συνάντησης με τους επενδυτές, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια λεπτομέρεια όσον αφορά την επένδυση, αλλά αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του 2023…